de många användningsområden för naturliga naturläkemedel och oljor

Nu en dag, det finns en mängd olika eteriska oljor, rötter och örter som finns för att stödja en sund livsstil. Dessa naturliga produkter kan användas för att behandla sjukdomar, smakämnen din mat, hudvård, skapa parfymer, och tillverka miljövänliga rengöringsprodukter.

Om du inte har plats för en trädgård, några örter planterats av ett soligt fönster är tillräckligt för att komma igång. Därefter allt du behöver då är en del eteriska oljor och du är redo att ge sig in på en underbar resa till naturliga naturläkemedel och medicin.

Eteriska oljor kontra blandade oljor.

Det första att tänka på är de eteriska oljorna. Endast de renaste oljorna kommer att göra för terapeutiska ändamål. Låt dig inte luras att tro att du köper ren olja när det i själva verket är en blandning av flera oljor. Blandade oljor är acceptabla för doft, såsom parfymera ett rum, men rena oljor är nödvändiga för läkemedel uppsåt.

En generell guide till renhet oljan är dess pris. Rena oljor är normalt dyrare. Till exempel, vanliga oljor som lavendel och geranium är billigare än rökelse och nejlika olja. Därför är det lämpligt att bekanta sig med viktiga oljepriser och sedan förlita sig på denna kunskap när de köper oljor. Som ordspråket säger, du får vad du betalar för. Dessutom är en prislista från en seriös återförsäljare en värdefull resurs när man köper eteriska oljor.

Typiskt kan rena oljor inte appliceras direkt på huden och måste blandas med en basolja för att minska deras styrka. Basoljor såsom mandelolja eller vetegroddolja används i allmänhet för detta ändamål. Basoljor allmänhet härrör från frön, nötter eller grönsaker.

Grundläggande oljor och naturläkemedel.

Lavendel, utan tvekan, är en av de mest användbara och önskvärda oljor. Det kommer att göra underverk på skärsår, blåmärken och brännskador, och främjar sömn och avslappning.

Tea tree och eukalyptus oljor är användbara för att behandla en rad olika sjukdomar i andningsorganen. Dessa är utmärkta mediciner mot förkylning och hosta. Dessa oljor kan masseras in i bröstkorgen eller brännas i en oljebrännare för att rensa luftvägarna och förhindra trafikstockningar. Tea tree olja är en naturlig antiseptisk och kan dabbed på nedskärningar, bett och stick. Det används ofta för att behandla fläckar och finnar och vid spädning med vatten, fungerar som en mun gurgla (kom-ihåg det aldrig ska sväljas).

Geranium olja med sin karakteristiska doft och smärta egenskaper avlösande är en grundläggande antiseptisk. Detta naturläkemedel bör vara en del av din eterisk olja och naturliga naturläkemedel trädgård.

Pepparmyntsolja behandlar mag upprör och kan användas för frisk andedräkt.

Patchouli och ylang-ylang oljor i en oljebrännare kan parfym ett rum och lägga till en känsla av atmosfär. Orange olja blandat med kanel olja är en trevlig vinter doft som för tankarna till säsongsmässiga semester dofter. Förutom deras parfym egenskaper, alla fyra av dessa oljor har andra egenskaper. Patchouli behandlar eksem och mjäll. Ylang-ylang sägs lindra stress, hjärtklappning och högt blodtryck. Orange används i naturläkemedel mot depression och nervös spänning. Kanel är bra för vårtor och virusinfektioner.

Timjan och rosmarin anses örter och kan odlas i krukor och användas vid behov. Båda dessa örter kan användas för att skapa oljor eller smak mat. Timjan och rosmarin är också antiseptiska medel och kan användas i hudvårdsprodukter.

Citron olja och färska citroner kommer att rena vatten. När citron blandas med honung, är det ett effektivt naturläkemedel mot förkylning och influensa. Citron och vit vinäger är mycket effektiva rengöringsmedel som kan användas för inhemska rengöringsuppgifter utan att skada miljön. Vit vinäger är en naturlig desinfektionsmedel eller blanda det med vatten för att rengöra fönster och trägolv.

Om du vill hålla insekter borta i sommar, kommer Citronella olja eller vitlök gör. Lägg en kapsel av vitlök till hundens mat och din hund kommer inte att besväras av loppor. Du kan också dra en mjuk hund krage i Citronella att hålla loppor och mygg borta.

Vitlök hjälper till att främja ett friskt immunsystem. När det blir kallt och virusen börja cirkulera, lägga vitlök till din kost kommer att lämna dig mindre mottaglig. I själva verket de flesta oljor och örter som anges ovan är effektiva i att hjälpa till att förhindra många vanliga vinter sjukdomar.

Om du letar efter naturliga naturläkemedel eller naturen vänliga produkter, oljor och naturläkemedel rekommenderas ovan bör hjälpa dig att komma igång.