förhindra skabb i ditt hushåll

Skabb är en smittsam hudåkomma och därför krävs lämplig behandling för att stoppa angrepp till andra delar av kroppen eller till andra individer. Skabb kräver lämplig medicinering, för att eliminera de underliggande kvalster i huden, men det finns några saker som du kan göra för att förhindra den andra angrepp av skabb.

Till att börja med, om det finns en familjemedlem smittats med skabb, måste du se till att alla personliga saker i denna individ inte används av andra i familjen. Alla tillbehör inklusive lakan, kammar, sängkläder och mer ska tvättas i varmt vatten. För att förhindra skabb från att sända till andra, hålla dessa saker så torr som möjligt, eftersom skabb kan frodas och föröka sig i varma och fuktiga miljöer. Medicineringen bör påbörjas omedelbart efter diagnos och vård bör tas till att den infekterade individen inte bringas i trånga ställen, eftersom med tanke på smittrisken av kvalster, det finns alltid en risk för epidemier.

Skabb kan orsaka en hel del klåda och obehag för den sjuke, varför du kan använda antihistaminer för att minska utslag och andra symptom på skabb. Andra läkemedel får inte kombineras med skabb behandlingar eftersom de kan leda till komplexa kemiska reaktioner. Repa inte utslag, eftersom detta kan också orsaka angrepp på naglarna eller hårbotten. Tea tree olja är en av de bästa naturliga behandlingar för skabb då oljan är kända för att ha läkande och antiseptiska egenskaper. Det är också effektivt lugnande ner klådan orsakas av skabb.