förteckning över förstoppning livsmedel och livsmedel som lindrar förstoppning

Förstoppning, ett mycket vanligt problem för många, särskilt i dessa dagar. Förstoppning är ett tillstånd där en regelbunden och smidig clearance och rörelser av skålen inte inträffar. Förstoppning kan leda till många former av problem som hänför sig till metabolisk sjukdom. Problem som gas, syra är främst orsakas på grund av detta. Också det leder till olika problem i huden. Om avfallet inte elimineras från kroppen ordentligt och förblir inuti tvärtom, kan du mycket väl ha en idé om vad störningar det kan skapa. Så, är regelbunden clearance av skålen mycket viktigt att förbli friska.

Det är mycket intressant att notera att ger oss viktiga näringsämnen för vår dagliga verksamhet är själva anledningen till förstoppning. Också det mycket samma mat kan hjälpa oss att befria oss från förstoppning. Därför hålla oss informerade om de olika effekterna av kost hjälper dig att reglera och undvika förstoppning i stor utsträckning. Det är mycket viktigt att veta vilken mat ger dig vad fördelar. Detta kommer inte bara hjälpa dig att fixa rätt kost för dig som ger dig både rätt näringsämnen och även orsaka skål avslut.

Livsmedel som har hög koncentration av fett och låg nivå av fiber i dem är den primära orsaken till förstoppning. Bearbetade livsmedel som vitt ris, vitt mjöl, socker, bakverk orsaka förstoppning. Även förpackade livsmedel i vilka fibrer har eliminerats orsaka förstoppning. Animaliska fetter och hydrerade mat som ost, fett kött, glass och skräpmat som pizza, chips och andra typer av snacks. Också icke näringsrika livsmedel och koffein som alkohol, kaffe, kalla drycker och höga halter socker som frukt juice (fiber bort) kan orsaka oregelbundenheter i skål. Andra oegentligheter som stress, spänningar, brist på motion, mindre vatten, lite fibrer i kosten, oregelbunden rutin, kan avsiktligt håller tillbaka etc orsaka irriterad syndrom av skålen.

Fiber rika livsmedel är den bästa medicinen för förstoppning. Livsmedel rika på fibrer som hallon, jordgubbar, björnbär, broccoli, gröna äpplen, gröna rovor, vete, råg, kan valnötter etc lindra förstoppning. Börja leta efter fibrer i förpackade livsmedel. Kontrollera att du har 25 till 30 gram fibrer varje dag (för vuxna). Mogen papaya och damer finger kan också göra susen lätt. Dessa två är mycket effektiva och ger omedelbar lättnad. Livsmedel som yoghurt, grön och djupa gröna alfalfa, kan miso etc hjälpa ämnesomsättningen. Livsmedel som innehåller bakterier som mikroalger, kefir, rensar vete gräs utanför tarmen. Banan, jordnötssmör och hög fiber spannmål osv återuppleva förstoppning. Också öka ditt intag av vatten och inkluderar 30 minuters motion till din dagliga rutin.