magnetisk terapi – hur man väljer rätt magnet för dig

Miljontals människor har använt terapeutiska magneter för smärtlindring. Faktum är att ett växande antal läkare och utövare hälsa utnyttjar magnetisk terapi som en kompletterande behandling. Dessutom har flera studier visat att magneter kan ha en terapeutisk effekt på skadade delar av kroppen. Forskning har också visat att magnetfält kan förbättra blodcirkulationen, främja sårläkning, stimulera bentillväxt, minska smärta och lindra symptom i samband med artrit.

Med en växande efterfrågan på magnetiska terapi, bör konsumenterna vara medvetna om vad man ska titta efter när man köper denna produkt. Följande är faktorer att bedöma när man väljer rätt magnet för dina behov.

Typ:
De mest kraftfulla terapeutiska magneter är neodym. Dessa är betydligt mer kraftfull än keramiska magneter.

klass:
Neodymium magneter är graderade efter det material de är gjorda av. De varierar i styrka från N24 till N55. Ju högre grad (numret efter det “N”), desto starkare magneten.

Surface gauss vs Kärna gauss:
Magneter varierar i styrka. Det är viktigt att komma ihåg att starkare magneter tränga djupare än svaga magneter. Magneter är rankade baserat på intensiteten av magnetfältet som den producerar, vilket mäts i Gauss. Till exempel har en typisk kylskåp magnet en yta betyget 10 gauss. Standard terapeutiska magneter kan ha en yta på mellan 200 till 2000 gauss. Dessutom är avläsningen vid ytan av magneten skiljer sig från behandlingen i centrum. Med andra ord kan en magnet som är 10.000 gauss i sin kärna har en betydligt mindre gaussvärde på dess yta. Var uppmärksam på detta eftersom vissa leverantörer kommer att förse dig med bara kärnan gaussvärde, vilket är missvisande. För att bättre förstå styrkan av en magnet, kommer du behöver veta ytan gaussvärde också.

tjocklek och diameter:
Att välja en magnet med en större diameter och större tjocklek leder till ett kraftigare magnetfält är tillräcklig för att tränga djupt in i det skadade området. Men större och tjockare magneter är extremt kraftfull och kan vara farliga om de inte hanteras på rätt sätt.

unipolär vs bipolär:
Generellt magneterna som människor bör köpa är unipolär. De är platt-ytor magneter som är magnetiserade längs riktningen av ytan. Observera att hästsko och bar magneter är inte lämpliga för terapeutisk tillämpning eftersom de är magnetiserade i båda ändar av den U-form.

stapling:
Flera magneter kan staplas för ökad gaussvärdet och därmed större effektivitet. Ju tjockare magneten, desto större inträngningsdjupet. Nackdelen med detta är att, med ökande tjocklek, blir magneten mer obekväm att bära.

andra överväganden:
Fysikens lagar visar att magnetisk fältstyrka sjunker kraftigt med avstånd som är omvänt proportionell med kuben på avståndet. I korthet innebär denna terapeutiska magneter är mest effektiva när de placeras direkt på huden. Det finns ett antal produkter på marknaden som innehåller magneter som ryggstöd, stöd handleden, hängslen knä och olika orthodics. På grund av stoppning av dessa produkter, är styrkan av magneterna minskat. Således, för att uppleva maximal penetration, bör man tillämpa terapeutiska magneter direkt på huden så länge som de inte har allergier mot metallen.

Tips:
Ett. FDA erkänner terapeutiska magneter som allmänt säker och ofarlig.
2. Terapeutiska magneter ska inte användas i närheten av känslig medicinsk utrustning eller implantat såsom pacemaker, inopererade defibrillatorer, infusionspumpar, aneurysmklämmor eller implantat neurostimulatorns. Eftersom dessa magneter kommer att följa metal bör du vara lyhörd när du placerar dem i kontakt med metall kokkärl eller redskap. Undvik att använda magneter i närheten av känslig mekanisk eller elektrisk utrustning.
3.Den innehållet i denna artikel är inte avsedd att ersätta eventuella instruktioner, recept eller anvisningar som föreskrivs av din läkare.