Massage hjälper beroende producera bra kemikalier, utvisa dåligt

Drogmissbruk är ett allvarligt problem som kostar USA uppskattningsvis 500 miljarder dollar årligen i ökad brottslighet, förlorat arbete, behandling och sociala välfärdsprogram. Även om det inte finns någon standard orsak eller bot för missbruk, finns det psykologiska, fysiska och känslomässiga komponenter som måste åtgärdas för att främja en framgångsrik återhämtning. Massage har visat lovande resultat i att hjälpa tillfrisknande beroende att ta itu med och hantera dessa frågor, och samtidigt främja en sund metod för egenvård.

Stress, vare sig internt eller externt ursprung, är ett stort hinder för återhämtningsprocessen. Stress kan orsaka känslor av ångest och leda till en känsla av att vara överväldigad. Detta tvingar den enskilde att söka en flykt, vilket ofta resulterar i den nedåtgående spiral av missbruk. Många studier har gjorts för att bevisa effekten att massage har på att minska stressen. Touch Research Institute i Miami har genomfört många banbrytande studier och analys av data som kommer fram till att massage har en definitiv effekt på förbättring av cravings, depression, agitation, stress och smärta.

Stresshormoner som kortisol, och neurotransmittorer såsom dopamin, spelar en stor roll i missbruk. En persons reaktion på emotionell stress kan få dem att börja missbruka substanser som aktiverar frisättningen av dopamin eller håller den från att resorberas. Långvarig drogmissbruk försvagar ytterligare den enskildes förmåga att förhandla stressiga situationer, och frisättningen av kortisol kan leda till att missbrukaren att uppleva oroande känslor. I avgiftning process, dopamin nivåerna är mycket låga, vilket kan driva missbrukaren mot återfall.

Vikten av neurokemiska balansen under återhämtningsprocessen är obestridligt. A 1998 Touch Research Institute studie visade att en enhetlig behandling med massage genererade en varaktig ökning av dopamin nivåer. Detta är ett viktigt fynd eftersom missbrukare är vana vid att använda ämnen för att uppleva njutning. Efter långa perioder av droganvändning, upphör kroppen att producera egna endorfiner. Under avgiftning processen, det finns en tid som förflyter innan kroppen börjar producera endorfiner igen. Detta kan vara en tid av utsatthet för tillfrisknande beroende, ibland resulterar i ett återfall.

En norsk studie publicerad 1989 visade att massage orsakade en 16 procent ökning av beta-endorfin nivåer som uppmätts i blodet. Förmågan av massage för att öka frisättningen av endorfiner ger tillfrisknande beroende att känna glädje utan att använda droger.

Massage har också fysiska fördelar som stöd i missbruk återhämtning. Ökad omsättning och förbättrad lymfdränage hjälp att åter näring vävnader och utvisa toxiner, som stöd i avgiftning processen som helhet.

Det är viktigt för missbrukare att erkänna och kontrollera de triggers som leder dem att vilja söka en flykt. Massage förbättrar kroppskännedom och hjälper till att identifiera var spänningen hålls. Det hjälper också patienten att förhandla känslor av ångest och cravings genom att föra fram i ljuset sina känslor och mönster av motstånd. Den förbättrade känsla av självmedvetenhet som massage ger hjälper tillfrisknande beroende att ha ett fotfäste i den nuvarande samtidigt upplever känslor av välbefinnande, och samtidigt en medvetenhet om att glädje kan upplevas när de är drogfria.

Under loppet av missbruksvård och återhämtning, är det inte ovanligt att patienten att känna en uppdelning mellan kropp och själ. Massage kan hjälpa till att återförena kropp, själ och ande, att hjälpa dem som återhämtar sig från missbruk till känna hela igen.