plano kosmetiska tandläkare – vägen till ett vitare och ljusare leende

Någon som går igenom en renässans porträttgalleri märker snabbt att medan nästan alla söt tjej och vacker man ler mot betraktaren, är ingen av dem som visar sina tänder. Resonemanget bakom detta är uppenbar: före modern tid, var det inte ovanligt att ens rika och friska vuxna som saknade de flesta eller alla av sina tänder. George Washington hade bekant att bära proteser tillverkade av elfenben och omsorgsfullt fastspänd på hans ena återstående molar. Världen militärer krävde att deras soldater har minst tre på varandra följande tänder någonstans i sin mun så att de kunde riva öppna paket. Ännu så sent som på 1940-talet, var det inte ovanligt att personer som har sneda eller deformerade tänder, ofta fruktansvärt missfärgade eller flisas.

Tillkomsten av tandborstar, tandkräm, tandtråd och fluoriderat vatten har gjort mycket för att tillåta människor att hålla sina tänder. Detta har lett till ett intressant fenomen: eftersom många människor en gång hade färre tänder än de gör i dag, är det inte ovanligt att våra tänder att bli trångt eller deformeras när de stapla ovanpå varandra. Dessutom tenderar den typ av livsmedel och drycker folk nu tycker att missfärga tänderna. Detta har lett till uppfinningen och uppsving av kosmetisk tandvård, som fokuserar på att göra tänder vackrare och mer funktionellt i motsats till enbart presentera och redovisas. Friska tänder är kopplade till hälsa och god kroppsuppfattning, och många tonåringar finner livet lyckligare och mer meningsfullt om de har bättre leenden. En mun raka, vita tänder är också till hjälp för dem som vill vara mer vänliga och trevligt ut, eftersom det hjälper andra att känna att den person de talar med är friska och väl omhändertagna.

Den mest kända proceduren utförs av kosmetiska tandläkare är installationen och senare avlägsnande av hängslen. Hängslen har blivit mycket vanligt bland första-världen tonåringar, eftersom människor, som de flesta däggdjur, sällan har en perfekt uppsättning av raka tänder. Hängslen är smärtsamma och ibland förödmjukande, men på lång sikt de ger patienten med perfekt raka tänder som inte bara är tilltalande, men också mycket mindre smärtsam och mycket mer användbar. Böjda och dåligt anpassade tänder gör tugga och bita svårt, och som tänderna driva upp mot varandra de är oerhört smärtsamt. Tack och lov, moderna hängslen är inte bara effektivt, men de är allt oftare mindre och mindre påträngande. Medan vissa barn kan välja att ha hängslen med färger eller mönster som de råkar föredra, finns också möjligheten att ha nästan osynlig tandställning, som oftast är transparent.

Kosmetiska tandläkare utför även tandblekning förfaranden. Såsom tidigare nämnts tenderar mycket av vad människor äter att missfärga tänderna. Detta är också råkar vissa människor på grund av genetik eller barnsjukdomar. Vita tänder utlösa en naturlig känsla av god hälsa hos betraktaren, vilket vem som helst med vita tänder verkar mer vänliga och trevligt ut. Av denna anledning, kosmetiska tandläkare använder mycket mild blekmedel eller, allt oftare, lasrar för att bleka tänderna. Detta görs genom att försiktigt avlägsna det yttersta skiktet av tanden för att exponera den lysande vita emalj under. Förbättrad teknik och utrustning gör nu detta förfarande säker, effektiv och billig, vilket gör att nästan vem som helst att ha den typ av ljusa, skimrande leenden som de ser i filmer och på tv.

För mer information om Plano kosmetisk tandläkare nära dig, besök http://www.starranchdental.com