Risken för låg testosteron

Låga testosteronnivåer hos män har kopplats till ökad risk för hjärtsjukdomar, impotens, benskörhet och depression. Symtom på lågt testosteron hos män inkluderar låg sexlust, muskelsvaghet, trötthet och andra.

Forskarna påpekar i Medical Hospital i Norge fann att de lägsta nivåerna av totalt testosteron och fritt testosteron återfinns hos män med uttalad bukfetma. De visade också ett samband mellan lågt testosteron och högt systoliskt blodtryck, och att totalt och fritt testosteron var omvänt relaterad till risk för högt blodtryck. Patienter med diabetes visade också minskade testosteronnivåer, även utan en föregående historia.

Fula rullar av magen fett och “bröst man” har blivit ett rör trend i många av mina manliga patienter. Som jag förklarade i del I, är ett av skälen män vinner dessa feminina fettdepåer är miljön östrogen som har fått in vår mat och vatten. En annan orsak är den mycket magra dieter män äter dessa dagar försöker gå ner deras ökade kroppsfett. Det är rätt. En man gör testosteron genom kolesterol. Så, om hans kolesterolvärden är för låga från en alltför fettsnål kost, kommer han inte göra tillräckligt med testosteron.

Vissa experter anser att testosteron kan bidra till ett högre blodtryck hos vissa män om deras forskning är inte avgörande. Det är verkligen inga belägg för att höga testosteron direkt skadar hjärtat. Det är mer en fråga om vissa män kanske behöver vara mer försiktig med att vara alltför aktiv i livet för givna förutsättningar i deras hjärtan.

En av de vanligaste manliga sexuella problem är att ha låga testosteron. Symtom på lågt testosteron verkar som män ålder. Hos kvinnor finns redan sätt att korrigera låga hormoner och även hormonella obalanser under pre-menopausala och postmenopausala åldrar. Läkarna insåg att så sjunkande östrogen och hormoner progesteron orsakar symptom samt sjukdomar hos kvinnor, kan sjunkande testosteronnivåer också utlösa konsekvenser för hälsan hos män.

Lågt testosteron har många symtom och den första och den främsta symptom är trötthet. Det är en förutsättning för kroppen när det är känt att det finns ingen energi i det att göra något. Trötthet blir den permanenta känslan. Ett annat symptom är nedgången i sexuell lust och så extrem situation-impotens. Män med lågt testosteron kommer att ha lågt intresse för sexuella frågor när de blir äldre. Sex kommer att bli mycket mindre roligt. Den sexuella frekvensen sjunker när åldern fortskrider. Liksom den reducerade sexuellt intresse, blir impotens också ett problem som uppstår på grund av den låga testosteron. Det är förlust av muskel vid människor, som också tillskriver bristande sexuellt intresse.