triphala naturliga huskurer som du bör känna till

Triphala är relaterade med växtbaserade förening som består av frukterna av krusbär, Chebulic myrobalan och Bellirica myrobalan. Det är mycket effektivt stöd för matsmältningssystemet. Denna växtbaserade förening är mycket användbart för att lindra förstoppning eller vi kan säga att det bidrar till att mag-tarmkanalen fungerar på sin optimala nivå. Med hjälp av triphala förstoppning är lättad eftersom det stöd till processen för matsmältning. Den stöder övergripande funktionen av matsmältningen och även regularizes matsmältningssystemet.

Triphala är en sammansatt växtbaserade och består av amalaki, haritaki och bibhitaki i lika proportioner. Några av fördelarna med dessa ingredienser:

Ett. Haritaki är mycket bra för matsmältningen och även rasayana för ögonen. Absorption av näringsämnen i maten förstärks av konsumtionen av triphala på grund av närvaron av haritaki. Haritaki är också känd för yogavahini vilket innebär att det snabbt tas upp av vår kropp och det också renar kanalerna.

2. Amaltaki är också en rasayana som innebär att den har de kvaliteter livslängd som förbättrar och sjukdom trotsar. Enligt Charaka Samhita, är det den bästa örten mot alla de föryngrande örterna. Det är mycket bra källa till vitamin C. Det finns också andra absorberbara mineraler i det som hjälper till att ge näring åt huden, hela vår kropp och blod. Det är en kraftfull antioxidant grund av dess höga halt av vitamin C.

Tre. Bibhitaki är mycket effektivt för rengöring av närande vätska, blod, muskler och i fettvävnad.

Vanligtvis den huvudsakliga användningen av Triphala är för villkoret förstoppning. Det är också en populär lösning och det används av många av de människor som har många hälsofördelar. Det korrigerar problemet med förstoppning, renar och tonifies mag-tarmkanalen. Några av de viktiga hälsofördelar:

Ett. Enligt nyligen genomförda studier, är triphala behandlas för att vara en anti-cancermedel. Det är också att ha makt att döda tumörceller skonar normala.

2. För förstoppning är en gåva av naturen eftersom det är mycket effektivt för att minska effekten av förstoppning och regularizes avföring utan några biverkningar.

Tre. Det är också till stor hjälp för att minska övervikt.

4. Det är mycket effektivt för att utvisa stenarna från urinvägarna.

Fem. Det är mycket användbart för att lindra förstoppning och hjälper också i naturlig kolon rensningen.

6. Det minskar också de lipidnivåer i lever och hjärta.