pilates terapi – den ultra kraftfull blandning av rehabilitering och fitness som uppnår resultat

Sjukgymnastik och pilates är bra alternativ kroppen stärka begrepp som utvecklas väl i sig och stå på egna fördelar. Men med pilates terapi, ger ihopkopplingen av regelbundna Pilates insats i en rehabilitering miljö en mycket potent one-two punch att öka utseendet och känslan på din fysiska struktur och påskynda din allround återhämtningsplan. Denna kombinerade insats är din ideala plan till en mycket friskare, mer passar dig.

Att uppskatta frukterna av denna dynamiska blandning, först måste vi förstå lite mer om vad Pilates och sjukgymnastik är.

Här är lite bakgrund om Pilates …

Joseph Pilates utformade först en förstärkning program i början av 20-talet som kallas Pilates. Denna kropp-själ-träning och livsstil utnyttjar sex primära principer:

koncentration
styra
centrering
precision
flödande rörelse
andas

Efter många år av att avnjutas främst av de privilegierade, var den traditionella övningen samhället tas med Pilates principer 1980. Idag har det utvecklats och gjort en väg till olika träningsinställningarna för sin milda men tuff rutin.

Pilates utförs på en matta och / eller specifika maskiner också uppfanns av Joseph Pilates. Utrustningen, som också har utvecklats genom tiden, beroende på motstånd från deltagarens kroppsvikt. Träning med ordentligt kontrollerade positioner och bildar på apparaten hjälper till att utveckla anpassningen, core styrka, flexibilitet, kroppsrörelse och medvetenhet, och totala toner och stärker hela kroppen.

De ständiga rytmiska rutiner Pilates blandas med lämpliga andning metoder och korrekt inriktning kan du bli mer medveten om hur din kropp känns. Denna förhöjda observation ger dig bättre kontroll över dagliga och funktionella uppgifter, din hållning och sport-och fritidsaktiviteter. Med ett starkt fokus på andningskontroll, hjälper Pilates dig att utföra övningarna med optimal prestanda och effektivitet också.

Oavsett din ålder, kondition, eller atletisk erfarenhet, är Pilates en säker och kunnig träningsmetod när den är anpassad för individuella behov, undervisade korrekt, och direkt övervakas av en kvalificerad Pilates instruktör.

När det gäller sjukgymnastik …

Det är vanlig uppfattning att sjukgymnastik först användes för att behandla människor tillbaka i 460 f.Kr. Leverantörerna var Hippokrates och Galenus och de rekommenderade manuella behandlingstekniker, massage och hydroterapi.

På sjuttonhundratalet, tog utvecklingen av ortopedi dessutom skapandet av utrustning till stöd i behandling av sjukdomar såsom gikt. Detta realiseras genom att använda sig av den systemiska utövandet av lederna som är väldigt mycket samma som följde framstegen inom sjukgymnastik.

I dagens kultur, är en förenklad definition av sjukgymnastik processen utnyttjas för att leverera rehabilitering av smärta, sjukdom eller skada med fysiska medel. Bruket börjar med en utvärdering och sedan går vidare till behandling av denna smärta, sjukdom och skada tillämpar fysikaliska terapeutiska åtgärder i motsats till medicinska, kirurgiska, eller radiologiska åtgärder. En stor mängd av behandling inkluderar begreppen förstärkning muskler, förbättra balans, och öka flexibiliteten.

Ett fåtal utvalda sjukgymnastik kliniker erbjuder både sjukgymnastik rehab tillsammans med Pilates. De som förstår pilates terapi som en värdefull del av en patients rehabilitering.

Pilates bålstabilitet systemet behandlar muskelfunktion, motorisk kontroll, och balansera detsamma som sjukgymnastik innebär, utöver det kan anpassas ännu mer för att matcha behoven hos varje patient medan det fortfarande är mycket effektiv på att vårda smärta och skadefri levande. Dessutom hjälper det bidrar till konditionen som en terapeut eftersträvar eftersom det ligger i linje med deras patientens friska välmående.

Som ett resultat av denna grupp av tekniker, i sjukgymnastik centra som integrerar Pilates i rehab program, IE: Pilates terapi, är erfarna och högt kvalificerade terapeuter utbildas numera i rörelse dysfunktion, anatomi, fysiologi och förebyggande av skador. Dessutom håller de kompetens att anpassa Pilates övningar för varje kunds särskilda fysiska behov, till exempel specifika problem, efter operationen restriktioner och / eller smärta.