är själv behandling tillräckligt för att läka ischias och den bästa behandlingen för ischias smärta

Tror du att du är den enda som lider av ischias problem? Problemet ligger hos det faktum att människor i allmänhet tror att de är smarta nog att räkna ut lösningar på problem som de möter för första gången. Det är en mänsklig tendens och baserad på ego. Att rådfråga en professionell innebär att svälja ditt ego och erkänna att du inte har kunskapen att lösa problemet själv. Du måste vara utbildade!

Symtom: En djup och en svår smärta i nedre baksidan som skjuter ner till benet genom skinkan är vanligaste symtomet. Det är oftast följs av plötsliga flare ups av smärta vid ryckiga rörelser eller långvarigt sittande eller stående. Det kan också vara en stickande känsla i benet följt av svaghet eller ibland, en brännande känsla. Det kan bli så dålig som inte kunna flytta dina fötter alls. Smärtan kan vara på ena benet eller båda i varierande grad. Du kan uppleva liknande typ av smärta när du hostar, nyser eller skrattar högt.

Många människor bara gå till den lokala medicinska butik, pop i några piller och hoppas att problemet skulle avta av sig själv. Situationen blir bara värre. Den täta uppblossande av smärta börjar bara få mer intensiv och värre. Om du upptäcker att de första hjälpen metoder inte fungerar, kan det faktiskt vara “ischias”.

Om smärtan är i ett långt framskridet stadium där det negativt påverka din dagliga rutin, måste du på allvar att få en klinisk diagnos gjort följt med rätt anpassad medicinering. Läkaren kan ordinera dig att ta starka mediciner som narkotika, t.ex. morfin, kodein, Vicodin etc. för att ge omedelbar lindring. En CT eller MR-undersökning kan ge en överblick över din skiva och benstomme, omfattningen av skadorna och behovet av ryggkirurgi. Efter artiklar på internet, skulle råd från dina vänner eller helt enkelt ignorera och önskar för bästa fungerar inte.

Själv Behandlingar: försök att sakta ner dina rörelser, dvs sittande eller liggande med en kudde på ryggen. Du kan använda over-the-counter smärtstillande läkemedel såsom acetylsalicylsyra, paracetamol, ibuprofen etc. för att lindra flare ups. Försök att tillämpa kallt förpackningar (ta 2-3 isbitar insvept i ett triangulärt mönster tyg) på de drabbade områdena, men gör det inte för kallt och stel. Du kan använda värme och kyla alternativt genom kallt förpackningar eller kalla massage följt med elvärme förpackningar eller fysiska terapier. Liggande på en fast yta på ryggen, kan du använda en kudde under knäna för att lindra smärtan. Du bör också vara försiktig eftersom för mycket ligger i sängen kan faktiskt förvärra ditt tillstånd. Det finns inget magiskt piller som finns och som kan göra din smärta avta permanent i en natt. Tålamod är nyckeln! Om du ser att det inte finns några förbättringar efter 7-15 dagar, bör du tala genast med din läkare om att ta andra alternativa terapier som besöker de sjukgymnaster, kiropraktorer, osteopater, akupunktur mm