de två viktigaste frågorna du måste ställa om du lider med sömnlöshet eller sömnsvårigheter

Om du är en av de 32 miljoner vuxna i Storbritannien som lider med sömnlöshet eller sömnlöshet måste du fråga dig själv dessa 3 frågor och sedan läsa vidare för att ta reda på vilken behandling som kommer att hjälpa dig.

2 kritiska frågor om din sömnlöshet:

1) Vilken typ av sömnlöshet lider du med?

Sömnlöshet och sömnlöshet kan vara antingen övergående (tillfällig) eller kronisk, läs nedan och bestämma vilken typ du har:

Transient: – Vanligtvis varar mindre än 4 veckor och orsakas ofta av stress, en tids sjukdom, resa eller tillfällig smärta.

Kronisk: – Du kommer att ha lidit under mer än en månad och kanske flera månader eller år. Kronisk sömnlöshet kan orsakas av långvarig sjukdom, kronisk smärta, depression och ålderdom.

2) Vilka behandlingar finns för sömnlöshet och sömnlöshet? I huvudsak finns det 6 vanliga behandlingar för sömnlöshet och sömnlöshet, vissa har visat sig vara mer fördelaktigt än andra. Om du har övergående (tillfällig) sömnlöshet du troligtvis wont behöver någon behandling som din sömn mönster bör återgå till det normala av sig själv.

Men om din sömnlöshet är kronisk kommer du nästan säkert att kräva en av följande behandlingar:

i) Konventionella sömntabletter från din läkare. De flesta läkare ordinera en rad läkemedel som kallas sömnmedel (bensodiazepiner) för behandling av kronisk sömnlöshet. Verkan av dessa läkemedel är att lugna nervsystemet.

De har visat begränsad framgång vid behandling av sömnlöshet. De viktigaste nackdelarna är att de inte är effektiva för mer än en kort tidsperiod (några veckor) och de är mycket beroendeframkallande. Som om det inte är nog, orsakar de också en “tung rubriken” känsla på att vakna och orsaka ofta dåsighet under dagen. I korthet, dessa läkemedel är inte lämpliga för långsiktig användning eller för personer som behöver vara alert och kunna koncentrera sig under dagen

ii) naturläkemedel. Det finns många naturläkemedel tillgängliga över disk läkemedel. De allra flesta av dem innehåller en soppa av olika örter blandas samman i hopp om att du kommer att svara på åtminstone en av de örter i blandningen. De mest använda örter är kamomill, valeriana rot, passionsblomma, och citronmeliss. Dessa kan drack som en infusion eller tas i tablettform.

På plussidan örter har mycket få biverkningar, så de kan användas under långa perioder. Den största nackdelen är att det faktum att många människor helt enkelt inte är mottaglig för växtbaserade egenskaper så får någon nytta alls.

iii) Avkoppling terapi. Praktiskt taget alla sömnbesvär rekommenderas att prova avkoppling terapi eftersom det inte handlar om att ta tabletter och det är helt icke-invasiv. Den huvudansvarige bakom avslappning terapi är att om din sömnlöshet orsakas av stress, smärta eller depression och du slappna av din kropp innan du går till sängs du är mer sannolikt att kunna få sova.

Vanliga avslappningsövningar är, lyssna på “inre frid” musik, meditera, massage och djup andning. Om du lider av stress, ångest eller smärta relaterad sömnlöshet, kan avkoppling hjälper väl du få sova, men det kommer inte hindra dig från att vakna under natten. Vad mer kommer om din sömnlöshet orsakas av något annat än stress eller smärta avslappning inte hjälpa dig alls.

iv) Homeopati. Homeopatiska behandlingar som innebär en utbildad homeopatisk terapeut att bedöma din allmänna hälsa och förskrivning en fusion av flera homeopatiska läkemedel tas dagligen.

Många kroniska sömnbesvär har rapporterat fördelar från homeopati, men du måste ha en fullständig bedömning av en utbildad läkare, kan du inte köpa dessa åtgärder över disk. Vissa människor kan ta flera månader att reagera positivt på homeopati, uthållighet ett måste.

v) Melatonin läkemedelsbehandling. I korthet styr hormonet melatonin kroppens förmåga att sova. Helt enkelt, om du inte har tillräckliga mängder av melatonin i kroppen kommer du inte att kunna sova.

Självklart, är det förståeligt att om sömnlöshet orsakas av en brist på melatonin i kroppen, då är säkert öka mängden melatonin i kroppen kommer att lösa din sömnlöshet, och det är sant. Detta är sättet att permanent lösa sömnlöshet, MEN, och när det handlar om den mänskliga kroppen det alltid verkar vara en, men det är inte så lätt att öka kroppens melatonin nivåer, det är därför sömnlöshet har historiskt varit nästan omöjligt att behandla .

Melatonin läkemedelsbehandling innebär att man tar melatonin kosttillskott i tablettform. Du måste ta ett syntetiskt melatonin hormon på en daglig basis. Det är tillgängligt i USA och vissa andra länder, men har inte fått en licens i Storbritannien. Den främsta orsaken till detta är att är när du tar ett syntetiskt hormon kroppen kan stoppa eller minska sin egen produktion av hormonet eftersom den känner av en källa från annat håll, så kunde ta syntetiska melatonin orsaka din kropp att ge upp melatonin produktionen helt och hållet lämnar dig helt beroende av det syntetiska hormonet.

vi) Magnetisk melatonin terapi. Lyckligtvis den mest effektiva metoden för att höja melatonin i kroppen finns i Storbritannien, att stimulera din kropp att öka sin egen produktion av melatonin naturligt, utan droger eller kemikalier. Detta uppnås genom att exponera centrum melatoninproduktion (tallkottkörteln i hjärnan) till ett starkt statiskt magnetfält.