fobier – vilka är de och hur man kan kontrollera dem _

hantera olika typer av fobi

Alla farhågor något, är den enda skillnaden att vissa människor är medvetna om det och andra inte. Och medan många människor delar vissa farhågor med majoriteten av befolkningen, det finns fortfarande ett fåtal vars rädsla uppvisas av marginaliserade gemenskap. Detta är fobi och medan en del människor ser det som en sjukdom, en del håller med om att det är ingenting annat än en psykologisk brist i var mans hjärna.

Inte alla fobier är densamma. Experter kategoriserar fobi i olika grupper. Men onödigt att säga vad en människas fobi helt enkelt kan vara en annans man favorit sak. Det faktum att det finns människor som kommer att frysa ihjäl, och det finns några som kommer att växa vilt i spänning när de är i höjder berättar att det finns mer att fobier än rädsla, skrik och emotionell obalans.

Fobier vet ingen ålder. Du kan vara en unge och vara rädd för spindlar och du kan bli gammal och vara rädd för samma sak. Även om det är ett faktum att barn uppvisar fobier när de är i åldrarna 5 till 9, det finns fobier som kommer bara manifestera sent i vuxen ålder.
Experter förklarar att fobi är en okontrollerbar, intensiv, irrationell och ständig rädsla för någonting som innebär liten eller ingen risk alls. Och eftersom det finns bokstavligen hundra olika typer av fobier (nytt är även att bli upptäckt med tiden) denna artikel kommer endast att fokusera på att förklara de vanligaste fobi typerna.

Medicinskt sett är fobi en känslomässig störning snarare än en psykisk störning. Patienten behöver en mycket stark samverkan mellan en rad biologiska och miljömässiga faktorer för en fobi att visas. Dessa faktorer inkluderar traumatiska upplevelser, störningar och obehagliga situationer som brukar bli en del av en persons minne. Dessa minnen leda till rädsla.

Även denna störning inte kan behandlas med medicin eller verksamhet, det finns sätt för en person att faktiskt övervinna sin fobi. Den vanligaste fobi behandling innebär en rad kognitiva beteende terapier. Generellt kallas psykoterapi, uttrycker det så småningom patienten skymf hans eller hennes rädsla. Den gradvisa exponeringen av patienten, som assistent med psykiater kommer att göra det möjligt för patienten att utveckla färdigheter som senare kommer att låta honom eller henne att anpassa sig till den nämnda rädslan – ytterst avlägsna obehag senare besegra fobi.

Den andra typen av behandling innebär medicinering. Läkemedel förskrivs av läkare för att hjälpa fobiska patienten att styra sina känslor när man står inför orsaken till hans eller hennes fobi.

Psykologer kategoriserar fobi i tre klasser.
Social fobi är en allmän term som beskriver intensiv rädsla för en individ att bli förnedrad i en sociala sammankomster och offentliga platser. För att undvika denna förödmjukelse, fruktar att de ser en grupp människor eller allmänna befolkningen. De lämnade ofta med några vänner eller inga alls.

Nästa typ av fobi kallas agorafobi – eller rädsla för trånga platser. Personer med denna typ av rädsla kommer att finna det svårt att bo på offentliga platser som parker och andra områden där det finns ett stort antal människor som köpcentrum, stadion och kyrkan.

Den sista typen av fobi som kallas specifik fobi hänvisar till rädsla i samband med specifika personer, situationer, djur och miljöer. Vanliga fobier av denna typ inkluderar flygrädsla (Flygplansfobi), rädsla för höjder (acrophobia), rädsla för död (necrophobia), rädsla för spindlar (arachnophobia) och många andra.