hur man hittar de bästa infraröda värmare

Beslutar att bygga din egen infraröd bastu är ett stort steg mot att proaktivt hantera och främja din egen hälsa. Men, är noggrann forskning fortfarande behövs. Det finns massor av alternativ när det gäller att köpa en långt infraröd värmare för din bastu, och inte alla typer är skapade lika.

Att välja den bästa infraröda värmeelement, måste du först ta en titt på det elektromagnetiska spektrumet. Alla typer av ljus (både synlig och osynlig) organiseras av våglängd på vad som är känt som det elektromagnetiska spektrumet. När vi går från synligt ljus till längre våglängder av ljus, ser vi infraröd strålning.

Inte många människor vet att infraröd faktiskt är uppdelad i tre olika typer: nära infrarött, mid infraröd, och långt infraröd. Gränserna mellan varje är lite suddig och verkligen beror på vilken metod som används för att mäta våglängd. Men divisionerna finns där. I fråga om bastur, producerar långvågig infraröd strålning de starkaste infraröda fördelar eftersom dess våglängd är den kortaste av de tre.

Traditionella bastur förlitar sig på processer av konvektion och ledning att arbeta. Det betyder att de värmer upp luften (konvektion) som i sin tur värmer vår hud (ledning) som vi sitter inne i bastun. Men infraröd inte förlitar sig på varm luft alls. Dess direkta uppvärmningen talan tillåter infraröda strålar för att direkt arbeta med våra kroppar utan att gå via ett varmluft. Infraröda strålar liknar solljus (men utan den skadliga verkan av UV-strålar).

Detta betyder att infraröda bastuaggregat kan arbeta vid en lägre yttemperatur än traditionella bastuaggregat. Dessutom, de är mer energieffektiva och billigare att driva. Mest långt infravärmare kan plugga i ett vanligt vägguttag. Dock kommer vissa större modeller kräver en dedikerad 15 och 20 A-kontakten, som måste installeras av en elektriker. Så om du funderar på att köpa värmare för din infraröd bastu, se av den hårdvara du behöver för att använda den innan vi fattar ett beslut.

Infravärmare ser helt annorlunda från de traditionella värmeelementen vi har kommit att förvänta sig att se i bastur. De ser mer ut som skivor eller plattor än något annat. De är mycket tunna och platta. Infraröd strålning kräver en stor yta för att kunna arbeta effektivt, så ju större desto bättre med infraröda bastuaggregat. Vissa värmare kommer i form av Incoloy stavar istället för plattor, men de är inte ett bra val som sin lilla yta kommer att äventyra deras förmåga att utstråla infraröd ordentligt.

Mest infraröda värmeelement är konstruerade med kolfibrer eller keramiska material. Att hitta bord av emissivitet (ett objekts förmåga att producera infraröd strålning) är till hjälp vid bedömningen av de olika material som finns. Keramiska värmare har det högsta emissivitetsvärdet. Inte övrigt är de enda värmarna som kan avge ett riktigt långt infraröd strålning, istället för att bara nära eller mid infraröd strålning. För användare som vill ha den bästa infraröd bastu erfarenhet, skulle keramiska vara det klokaste valet.

Gör dina läxor är absolut nödvändigt när man väljer en långt infraröd värmare för din bastu. I allmänhet kommer keramiska värmare vara den bästa, men man vill alltid att fråga om emissivitet den modell som du funderar på att köpa. Kom också ihåg att du vill täcka en stor yta med dina värmare och vet vilken typ av eluttag som du behöver för en lyckad operation. Var inte rädd att ställa frågor. När allt kommer kvaliteten på värmaren du köper bestämma kvaliteten på infraröd bastu upplevelse som du kommer att ha i framtiden. Så du har rätt att göra ett informerat val!