information om terapeutiska aromterapi

Hur ofta har du hört det sägas att är bättre att förebygga än att bota. Detta ordspråk är så meningsfullt att aromaterapi, som allt annat. Aromaterapi kan vara till hjälp vid behandling av olika sjukdomar, men det är att föredra att använda den innan vi blir sjuka, till skillnad från när du har faktiskt blivit sjuk. Alla riskerar att drabbas av någon form av stress ibland, men om det är tillåtet att bli oproportionerliga det kan leda till allvarliga fysiska och psykiska sjukdomar. Men, om du integrerar aromaterapi som en del av din vanliga rutin, kommer det bidra till att främja den känsla av välbefinnande, är det mycket bättre än att vara orolig till döds.

Aromaterapi är berörda med användandet av aromatiska eteriska oljor, för att hjälpa till att hålla oss friska i våra sinnen och kroppar. Dessa eteriska oljorna utvinns ur växter, inklusive frukter, blad, blommor, stjälkar, bark och rötter. Människor blir allt mer medvetna om önskvärdheten av en naturlig hälsa livsstil, och vad kunde vara lika naturligt som att ta en generös dos av naturen själv, genom att använda aromaterapi och dess eteriska oljor?

Olika typer av eteriska oljor har särskilda användningsområden. Beroende på anläggningens källa från vilken de producerades de kunde vara antiinflammatoriska, och anti-bakteriella, antibiotiska, urindrivande, eller en kombination av dessa. Eteriska oljor kan användas som lugnande medel eller tonika, att främja avslappning eller utveckla ett visst villkor. Det är där aromaterapi sticker ut, genom tillämpning av de eteriska oljor. Erhålls från växter de kan kallas naturliga oljor som de är essenser av vår Moder Jord.

Den massiva mängden växtmaterial som behövs, för att slå ut en liten flaska med aromterapi eterisk olja, innebär att det kommer att bli ganska dyrt. Men det är det som gör det särskilt effektivt. Tänk på att aromterapi eteriska oljor är mycket koncentrerade, så det är bara en droppe eller två i taget behövs, för att få önskad effekt.

Det viktigaste målet för aromterapi eteriska oljor är vår “olfaction”. Om aromterapi eteriska oljor inandning, effekter doften cellerna i våra lukt nerver, vilket resulterar i en impuls som överförs till den känslomässiga centrum av hjärnan, som kallas “limbiska systemet.” Det limbiska systemet är kopplat till andra delar av hjärna, att göra med blodcirkulationen, minne, och andning, och är ansluten till de endokrina körtlarna, som reglerar nivån av hormoner i vår kropp.