naturliga botemedel för skabb, huskurer som fungerar

Skabb (även känd som kliar) är en hudsjukdom som orsakas av ett kvalster. Utan att ha värd för en människokropp ett kvalster kan inte leva mer än 2-3 dagar, men lever på det mänskliga kan överleva upp till en månad. Leva på en mänsklig hud Det innehåller också ägg som ytterligare kläcks och växa till vuxna kvalster. Vi kan säga att om någon blir attackerad av skabb då detta tillstånd får pågå till och med år.

Utslagen är extremt kliande som orsakas av skabb och ibland är det också känt som “den sjuåriga klådan”. Ibland är det mycket svårt att diagnostisera skabb. Även om det är smittsamt det kan spridas från person till person genom nära kontakt. Kvalster är också orsakas av djur men när djur kvalster överförs från djur till människa dör inom några dagar eftersom det inte kan återge.

Skabb sprider sig lätt och mycket i de trånga utrymmen som sjukhus och vårdhem. Det drabbar människor i varje klass oavsett ålder, kön, social klass eller ens vanor personlig hygien. Men ofta det finns i de sexuella partners och även bland de medlemmar i hushållet. På grund av skabb ett syndrom orsakas vilken resultatet till fjällande utslag och hud förtjockning. Detta syndrom är känt under namnet norska skabb eller Crusted skabb. Behandlingen av löss och skabb är densamma, även om de inte har någon relation mellan dem.

Några naturliga botemedel för skabb är –

Ett. Gör en lösning genom blandning av 90 ml destillerat trollhassel och 10 ml av tea tree-olja. Applicera denna lösning efter bad eller dusch. Det är en effektiv lotion för skabb.

2. Gör en lösning genom att blanda alkohol och ren lavendelolja och tillämpa den på det drabbade området. Applicera tillräckligt blandning så att den penetrerar och mättar huden. Många personer fick framgång i denna metod genom att döda kvalster och deras ägg.

Tre. Neem-olja utvinns från växten kallas Azadirachta indica och det är en botaniska bekämpningsmedel. Neem olja används i olika processer för att bota skabb. Ta 100 ml neem olja och applicera direkt innan bad. Kombinera 50 gram av Neem olja och blandade det med gurkmeja för att skapa en antiseptisk kräm. När krämen appliceras det ger befrielse från obehag.

4. Klåda av skabb reduceras efter blötläggning och bad sker med kallt vatten. Du kan ansöka våt trasa över den irriterade huden.