njursten kost och rättsmedel

Om du har njursten, är du inte ensam, mer än 5 procent av den amerikanska befolkningen lider av denna sjukdom enligt National Kidney och urologi Disease information (NKUDI). I själva verket är detta antal ökar årligen. Viktigt är vet orsaken och innebär att spola stenarna och förhindra att nya bildas i dig njurarna. Njursten är resultatet av kristallisation av vissa kemikalier i urinen. I agglomerering, kan kristaller bildas små stenar från en storlek på ett sandkorn på en golfboll. Även om de flesta stenarna består av kalciumoxalat, kan det hända att du utvecklar urinsyra stenar syra njure eller cystin stenar.

Majoriteten av små stenar passera ut kroppen av sig själva utan något medicinskt ingripande. Men en del av dem, på grund av sin storlek, blockerad i urinvägarna som orsakar olidlig smärta, vilket kan kräva omedelbar hjälp av en läkare. För att bli av med dessa sten buildups, kan din nephrologist (en läkare som är specialiserad på njursjukdomar, njurtransplantation, och dialysbehandling) använder extrakorporeal litotripsi (utförs mestadels för stenar mellan 4 mm och 2 cm i diameter) och stötvågor (till fragment stora stenar i små bitar). I vissa fall måste emellertid en kirurg ta till typisk operation för att ta bort stenen.

Alla dessa metoder kan ta bort njursten, men inte förhindra att de upprepas. När du har njursten, risken för återfall är hög. Det bästa sättet att undvika detta är att följa en naturlig behandling och ändra din kost.

Hur man passera njursten naturligt?

För att lösa upp urinsyra stenar, alkalinisering terapi (en form av behandling av njursten som består av en minskning av surhet i urinen) är väsentligt. Detta kan ske naturligt eller syntetiskt. Dock är denna artikel om naturlig alkalisering terapi.

Öka ditt vätskeintag – Uttorkning är en stor riskfaktor för njursten. Dricka mycket vatten och naturlig juice gör att din kropp att späda ämnen som förekommer i urinen. Om du lider eller riskerar njursten bör du dricka minst 8 glas vatten per dag för mindre aktiva personer, och minst 10 glas för idrottare, det förebyggande och botande metod underlättar frisättningen av stenar som redan bildats och förhindrar bildandet av andra. Även om det kan vara irriterande, är det också viktigt att dricka ett glas vatten under natten. Under varma årstiden, bör du dricka ännu mer.

Ät mer frukt och grönsaker – Om du har njursten, är läkande effekter av att äta frukt enorm. En kost rik på frukt deltar i många viktiga kroppsfunktioner, inklusive ökande citrat, en viktig hämmare av kristallisation av salter i urinen. Måste dock konsumtionen av vissa frukter och grönsaker vara begränsade.

Lemonad och grapefruktjuice öka avsevärt urinutsöndringen av citrat, kalcium och magnesium. Juicer från citrusfrukter kan utgöra ett naturligt alternativ till kaliumcitrat, använde en substans för behandling av ett tillstånd njursten. Men för att uppnå de positiva effekterna på förebyggandet av kalcium njursten, måste de drickas med ingen eller låg socker.

Begränsa ditt intag av protein – högt proteinintag tenderar att orsaka kristallisering av salter i urinen, genom att öka nivån av kalcium, oxalat och urinsyra, och sänker nivån av citrat (en viktig substans i att förebygga bildandet av njursten). Animaliskt protein (kött, fisk, fjäderfä, vilt, etc.) är oftast inblandade i denna sjukdom.

Det är viktigt att du minskar förbrukningen av livsmedel som innehåller mycket oxalat: choklad, jordnötter, hasselnötter, sparris, rödbetor, spenat, rabarber, etc.

Minskning av salt i din kost är också viktigt. Salt och saltade produkter främjar bildandet av kalcium i urinen, vilket leder till njursten. Undvik dessutom öl och läskedrycker. Dessa drycker är för sur för urinen, de kan leda till bildning av stenar. Vissa kosttillskott såsom C-vitamin måste tas i små mängder.

Den verkliga lösningen

Dessa åtgärder av försiktighetsskäl inte alltid effektivt att avlägsna vissa stenar som redan finns installerade i urinvägarna. Om du har njursten och du inte vill ha operation eller medicinsk behandling, är det viktigt att följa en naturlig behandling som är effektiv och säker. Våra njursten åtgärder kan hjälpa din kropp att bli av med stenar utan biverkningar, för att lära sig mer, besök www.kidneystonesnatural.com, klicka på länken i resurs rutan nedan.