nyttoväxter för blodtryck och hjärtproblem

Dendrobium macraci (Jivanti)-Det har visat sig sänka blodtrycket vid akut och kronisk hypertoni.

Digitalis purpurea (Tilpusphi)-Den huvudsakliga användningen av detta läkemedel är i hjärtsjukdomar. Läkemedlet främjar och stimulerar aktiviteten hos alla muskelvävnad. Det används i fall av hjärtsvikt. Det tvingar mer blod i kranskärlen och förbättrar näring av hjärtat. Det hjälper i restaurering och reglering av funktionen av hjärtat.

Crataegus oxyacantha-reglerar hjärtfrekvensen och minskar högt blodtryck. Det används i tinktur och rot extraktion.

Camellia sinensis (Tea)-Sänker blodtryck och kolesterolvärden, stärker kapillärerna.

Commiphora mukul (Guggul)-Rekommenderas för ischemisk hjärtsjukdom (defekt blodflödet till hjärtat) och att få ner kolesterolhalten.

Solanium melongena (Baigan)-är ett utmärkt kolesterol regulator.

Fumaria indica (Pitpapra)-Är en definitiv lösning på lågt blodtryck.

Ephedra Sinica-höjer blodtrycket.

Veratrum viride (Grön Julros)-Sänker blodtrycket.

Solanum tuberosum (Potato)-hjälper till att reglera din hjärtrytm, och forskning visar att det kan sänka blodtryck och risk för stroke.

Personer som lider av lågt blodtryck dvs om deras är under 120/70 bör man ta närande kost, vitaminer, mineraler, frukter, kött och soppa etc.

Lågt blodtryck kan bero på skada-intern eller extern leder till förlust av blod, anemi, akuta eller kroniska sjukdomar, matförgiftning, leukemi eller andra blodstörningar.

Symptomen är extrem svaghet, kallsvettning, ökad puls och hjärtfrekvens, yrsel och historia svimning, huvudvärk och bröstsmärtor.

Växter som rekommenderas i blodtrycksfall är: Ephedra Sinica, Eguisetum, Gerardiana och Fumaria indica.

Blodtrycket är en tyst mördare och att hålla det under kontroll och hjärtat friskt, måste man följa vissa normer. Det första är att man måste ändra livsstil, matvanor och övningar är t göras en del av livet. Detta inkluderar yoga, meditation, vegetarisk kost och lämplig rådgivning.

Regelbundna 20 minuter av aeroba övningar fem dagar i veckan, skulle detta kunna gå eller cykla, säger nej till rökning och användning av tobak (som nikotin ökar puls), en vegetarisk kost, styr spänning fritt liv blodtryck, socker och kolesterol.

läkemedel

Ayurvedic: Arjun tablett

enhälligt: ??triyakfishar

Homeopatiska: Glonine droppar – 5-10 droppar, 3 gånger dagligen.