tips för att lindra förstoppning naturligt

Förstoppning är kanske en av de vanligaste gastrointestinala besvär påverkar fler än en miljon bara i Storbritannien. Den goda nyheten är att i jämförelse med andra sjukdomar, är förstoppning lätt botas med rätt kost och genom att följa en riktig kost mönster. Vid långvarig förstoppning finns många laxermedel och naturliga tabletter förstoppning som kan föras via en online-apotek även utan recept. I denna artikel kommer vi att titta på några naturläkemedel för att bota förstoppning.

. 1) Ät mycket frukt: En av de viktigaste orsakerna till förstoppning är bristen på fiber i maten vi intaget. Detta kan lätt kompenseras genom att lägga till frukter i din kost på en daglig basis. Frukt innehåller mycket fiber tillsammans med destillerat vatten och är lätta att smälta. De bästa frukter som kan hjälpa till att lindra förstoppning inkluderar äpplen, bananer, papaya, avokado, ananas, plommon, mango, fikon och vindruvor. Inkludera generösa portioner av at-åtminstone några av dessa frukter i din dagliga kost.

. 2) Ät torr frukt: Mandel, torkade aprikoser, dadlar, russin, katrinplommon och valnötter är utmärkta källor till fiber och är läckra att äta också. Alla dessa torra frukter är lätt tillgängliga på marknaden. Bara se till att du inte overstuff själv som dessa torra frukter har en hel del kalorier.

. 3) Mindre kött, mer grönsaker: Ett av de enklaste sätten att få ditt system tillbaka på rätt spår är att minska intaget av kött ersätta det med grönsaker, gröna bladgrönsaker för att vara exakt. Gröna bladgrönsaker har en enorm fiberinnehåll som lätt kan hjälpa dig att lindra förstoppning. Persilja, rovor, oliver, bör sojabönor fungerar allt bra.

. 4) Undvik skräpmat och mejeriprodukter: Försök och helt undvika halvfabrikat / skräpmat och minska ditt intag av mejeriprodukter. Detta inkluderar mjölk, smör, ost och alla andra feta rika mejeriprodukter.

. 5) Drick mycket vatten: En av de viktigaste faktorerna som ansvarar för förstoppning är bristen på vatten i ditt system. Dricka stora mängder vatten vid någon punkt och att inte dricka något efteråt är inte lösningen. Gör det till en vana att dricka vatten regelbundet under hela dagen. Håll en anteckning på ditt skrivbord eller någon plats som du ofta som påminner dig att dricka vatten. Kom ihåg att läsk, te eller kaffe är inte en ersättning för vatten.

6) Juice It Up:. Ett bra sätt att hålla dig väl hydrerad och få viktiga näringsämnen och mineraler samtidigt är att dricka naturlig fruktjuice. Om du inte redan har en, skaffa dig en juice maskin och göra det till en vana att förbereda juice hemma och inte använda några förpackade drycker. Om du inte är upp till det, försöka köpa färdiga ekologiska juicer och inte de gjorda av koncentrat. Några av de bästa saft att lindra förstoppning inkluderar beskära juice, äpple-päron juice och saft av sparris.

7) Handy Örter:. Det finns många lättillgängliga örter på marknaden som kan göra underverk för människor som lider av förstoppning. Detta inkluderar psyllium skal, oljelin, som också är känd som lin, Senna och rabarber. De flesta av dessa innehåller mycket fiber och essentiella fettsyror. De kan hjälpa till att lindra förstoppning och även gifter från tarmen. Bara se till att dricka mycket vatten i fall du använder någon av dessa örter för dem att vara effektiva.

. 8) Prova Yoga: Yoga har många poser som särskilt har tagits fram för att lindra kroppsliga gaser och förstoppning. Dessa övningar är lätta att lära sig kan göras på bekvämligheten av ditt hem.

För att summera vad du behöver för att bli fri från förstoppning är en hälsosam livsstil med kost rik på fibrer, födointag på schemalagda tider, dricka mycket vatten och färska fruktjuicer, minska förbrukningen skräpmat och slutligen minskad konsumtion av kött och mejeriprodukter produkter.