Tulsi – hem botemedel mot sjukdomar

Den stressiga livet i modern tid sätter enorm press på våra liv. Det finns en gräns för vilken vår kropp kan tåla trycket. Otillbörliga påtryckningar leder till sjukdomar. Behandling av sjukdomar är en börda, både ekonomiskt och fysiskt. Hem botemedel mot dina sjukdomar är det bästa sättet att undvika en sådan börda. Tulsi (basilika blad) är en av naturens viktigaste örter. Det är oftast hittas i överflöd och det finns ingen anledning att odla den. Det är en gåva av naturen. Den har många användningsområden i behandling av sjukdomar. Så mycket är användningsområdena och fördelarna med Tulsi att det anses heliga i Indien. Några av fördelarna är uppräknade nedan:

Ett. Hosta: Förbered en blandning av extrakt av Tulsi blad, saft av ingefära och honung (1 sked vardera). Ta denna blandning före sänggåendet. Det är ett perfekt hem botemedel mot hosta.

2. Burns: Mix extrakt av Tulsi blad och kokosolja. Tillämpa den på bränna plats. Det kommer att ge snabb lindring.

Tre. Huvudvärk: Applicera saft av Tulsi blad blandas med Kapoor (kamfer) på huvudet. Det ger en tidig lättnad.

4. Spruckna läppar: Applicera saft av Tulsi blad, honung och rosenvatten på läpparna.

Fem. Förstoppning: Om du lider av förstoppning, använda några Tulsi blad med vatten dagligen efter måltid.

Det är bara toppen av isberget. Det finns olika hem rättsmedel för dina sjukdomar. Moder natur är alltid där för att leta efter oss. Vi behöver bara uppskatta resurserna.