utvecklingen av akupunktur

Nya mammor vill ha det bästa för sina barn, och denna vård börjar långt innan barnet är fött. Blivande mammor är mycket försiktig med kost och motion, och ett antal av dem har börjat ta regelbundna akupunktur behandlingar. Behandlingar planeras normalt en gång i månaden för cirka fyrtiofem minuter. I den nionde månaden finns det en hel del förberedelser för det kommande av barnet och förbereda mamman på arbetskraft, och de behandlingar planeras veckovis. De behandlingar under graviditeten hålla mamman i bästa möjliga hälsa, och hjälper snabbt skingra eventuella gifter mamman kan utvecklas under graviditeten. Detta håller miljön i livmodern balanserad, så att barnet kan växa och frodas utan komplikationer.

En av fördelarna med att ha akupunktur behandlingar under graviditeten är minskningen av graviditetsillamående. Studier har visat att kvinnor som använder akupunktur har kortare perioder av graviditetsillamående, och de förekommer mindre ofta. En av de vanligaste problemen i andra trimestern är halsbränna, och akupunktur kan minimera detta symptom också. Även några av de mer allvarliga symtom såsom ödem och högt blodtryck kan behandlas med akupunktur, men det är viktigt att en läkare är också involverad i dessa bestämningar, eftersom dessa kan vara symtom på allvarliga komplikationer. Den sista trimestern har de vanliga symptomen på ryggvärk och ledvärk, eftersom lederna lossna inför förlossningen. Akupunktur kommer att behandla dessa, och även påverka energin i moderns kropp att anpassa barnet ordentligt för leverans.

Akupunktur kan också användas i arbetet, och kan även användas för att inducera förlossningen för kvinnor som är förfallna. När en mamma använder akupunktur för att få arbetskraft, ofta finns det en distinkt känsla av värme och avkoppling. En orsak till detta är att akupunktur tekniker har även möjlighet att släppa stress och oroliga känslor, vilket är en stor fördel för kvinnan inför förlossningen. Jämför denna känsla till känslan när en kvinna ges en injektion av oxytocin för att starta arbetet. Akupunktur kan också användas för att öka energin hos modern under förlossningen.

När arbetet är klart, är en akupunktur utövare jobb inte gjort. Ibland kvinnor blöda efter leverans, och införandet av en nål i rätt akupunkturpunkt kan stoppa blodflödet. Flera akupunktur behandlingar under loppet av flera veckor efter förlossningen kan minska depression, ångest, och hjälper kroppen att återfå sin balans snabbare.

Kinesisk medicin är tusentals år gamla. De tidigaste inspelade användning av akupunktur är från regeringstiden av den gula kejsaren, och är tänkt att vara från omkring 2600 f.Kr.. Den urgamla kinesiska märkt att vissa områden i huden blev känsligare när en person hade ett visst hälsoproblem. Med tiden började den kinesiska att registrera platserna för de känsliga områden för ett visst symptom eller uppsättning av symptom. Dessa områden var associerade med de inre organen vars fel orsakade att visst symptom. När konturerna av den mänskliga kroppen drogs, var dessa känsliga punkter anslutna på ett sätt att förklara hur den mänskliga kroppen. Den funktion i kroppen innehåller olika viktiga organ i kroppen, och även hela den funktionella systemet, inklusive energi för orgel.

Tittar på en text på akupunktur, kommer det att finnas ett antal fläckar, som berör de känsliga områden som beskrivs ovan. Det kommer också att vara linjer, eller “meridianer”, som förbinder de olika organ och ange hur energi organ flödet från en till en annan. Begreppet energi (“Qi”) är grundläggande för tillämpningen av akupunktur. Enligt den kinesiska, ges vi en viss mängd Qi vid födseln, och det upptas av det dagliga livet, och återställs genom intag av mat och luft. I grunden för akupunktur, är obalansen av denna energi på olika ställen i kroppen orsaken till sjukdomen. Frånvaron av denna energi vid något tillfälle är döden. Qi cirkulerar genom kroppen i en cykel, flyttar från meridian till meridian och organ till organ. Denna energi är i ständig rörelse, avleda, och återställs.

Användningen av nålarna i akupunktur är att påverka energinivå, och så att fungera, av ett organ genom att stimulera eller förkorta dess verkan. Vissa organ reagerar mer direkt och snabbare än andra, till exempel levern. Akupunktur kan användas för smärtlindring, för stress, och för en mängd andra fysiska symptom och sjukdomar.

Kina var där tekniken med akupunktur och dess medicinska grunder började. Japan har också en lång historia av akupunktur som en accepterad och effektiv behandling för sina folk. Japansk akupunktur har samma grundvalar som kinesisk akupunktur, men flera intressanta skillnader i tekniken. Akupunktur reste till Europa under sextonhundratalet, förs tillbaka av Jesuit missionärer som bott i Peking. Akupunktur har inte mottas väl på den punkten, även om det fanns fickor av utövare på flera ställen i väst. Akupunktur fick stor uppmärksamhet här bara när M. Morant från Frankrike publicerade många skrifter om akupunktur i 1940-talet. Den detalj och volymen av hans skrifter uppmärksammats av västerländska läkare, som började överväger det för smärtkontroll.

För närvarande är akupunktur allmänt accepterat av västerländska läkare i flera kategorier, inklusive smärta kontroll och stress. Faktum är att för vissa operationer utan bedövning alls behövs, bara de tjänster av en akupunktör. Detta är en klar fördel, i att den normala driften av patientens organ påverkas inte av en artificiell bedövningsmedel. Detta arbete i väst har orsakat nya intresse och studier i det land där akupunktur har sitt ursprung i Kina. De har upptäckt många gamla, tidigare okända texter, och jobbar på att utöka programmen. Det är en spännande tid för området akupunktur.