Vad är fördelarna med aromterapi

Aromaterapi är en helhetssyn som underlättar jämvikt fysiska, mentala och andliga hälsa genom eteriska oljor. Aromaterapi eteriska oljor och essenser försöker stimulera och förstärka kroppens egen läkningsprocess så att kroppen kan reglera, underhålla och läka sig själv.
Eteriska oljor är mycket koncentrerade essenser kända för sina läkande effekter. De fungerar genom att stimulera luktsinnet och senare hjärnan eller limbiska systemet. Eteriska oljor har många olika effekter på kroppen, sinnet och själen. Vissa har en smärtstillande och kramplösande effekt, medan de flesta är antibakteriell.
Doften, andra egenskaper och effekter av oljan avgöra hur dessa kroppens system och deras delar stimuleras. Under en massage, är dessa oljor inandas och absorberas av kroppen på samma gång, att tränga in i huden och så småningom nå de organ och system kropp.
Aromaterapi är känd som en terapeutisk naturlig praxis som vanligen utförs för att vitalisera, slappna av, och främja skönhet, hälsa, liksom en känsla av lätthet. Det är mycket betraktas som en energigivande och avslappnande behandling som det fungerar i allmänhet att förena eller balansera kroppen, sinnet och anden av de som tar det, lämnar personen lugn och aktiv.
Aromaterapi är mycket fördelaktigt och är ett utmärkt sätt att minska stress. När de utspädda eteriska oljor appliceras direkt på huden, är det sedan helt absorberad och tränger djupt in i vävnaderna, interstitiell vätska och blodomloppet. Det är genom denna process som aromaterapi som en energigivande och avslappnande behandling högt bedöms som en kraftfull hälso alternativ.
Aromaterapi massage i sig stimulerar blodcirkulationen, öka utbudet av näringsämnen och syre till cellerna, och stimulerar lymfatiska flöde, förbättra vävnad dränering och förbättra immunförsvaret. Det är känt att vara en av de mest effektiva sätten att bekämpa stress och stressrelaterade sjukdomar.
Varning: Observera att använda eteriska oljor direkt på huden utan att späda dem med transportör olja kan orsaka hudirritationer uppstå. Läs alltid säkerhetsföreskrifterna på etiketter på dina eteriska oljor innan du använder dem.
Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.