de många fördelar massage har att erbjuda

Man ska aldrig försöka fixa det som inte är trasigt, och det är perspektivet terapeuter har tagit med massage. Det har funnits sedan ca 460 f.Kr., och det är fortfarande i full praktiken idag. De tekniker som används av massörer varierar i östra och västra kulturer, eftersom vissa tenderar att vara traditionella medan andra ständigt expanderar sina horisonter. I någon mening kan besöka en massör visa sig vara mycket fördelaktigt för någon.

Att ge en massage innebär att fokusera på specifika områden på kroppen – dessa kan innehålla djupa vävnader och muskler, ligament, organ, bindväv, hud, och även leder. Tryck appliceras på de utvalda områdena, vilket kan innebära vibrerande, spänd, eller helt enkelt tillämpa rörelse till dessa områden. Det finns olika tekniker för olika delar av kroppen, beroende på hur ytliga eller djupa målet kan vara.

Beroende på en persons krämpor, värk eller smärta, kan fördelarna med en massage variera. Detta betyder inte nödvändigtvis en person behöver vara symptomatiskt för att dra nytta av en. I allmänhet minskar denna praxis ångest, uppmuntrar avkoppling och främjar god psykisk andar. Genom att trycka med armbågar, knän, händer och fötter, vet massös var att rikta som släpper mest spänning.

Det finns också mer specifika och komplexa fördelar praxis erbjuder. Det är bra för att hjälpa alla med muskelspänningar, vare sig det är en idrottsman, en trött mamma eller någon som gör daglig fysisk arbetskraft. Det kan också vara till nytta för alla som lider av högt blodtryck eller hjärtsjukdom frågor kurs i att det kommer att dramatiskt minska både. Konsekvent besök till en massör kan innebära njuter långvarig lindring från smärta också.

Serotonin och endorfiner är två kemikalier som frigörs i kroppen som främjar en förhöjd sinnesstämning och högre energipriser. Massage kan uppmuntra det parasympatiska nervsystemet att diktera högre utsläpp av dessa hormoner. Alla som har ärrbildning eller en överdriven produktion av bindväv kommer att se förbättrade resultat i dessa områden med hjälp av massage. Det är också en enkel lösning för att känna avslappnad nog för att få mer sömn, som har många av sina egna fördelar.

En person behöver inte vara öm och värkande för att få anledning att söka ut massage. Även de i bra hälsa kan dra nytta av praxis i fråga om humör, energi, muskelfunktion och blodflöde. Det finns en anledning till att denna praxis har övervunnit så många år av användning och anses vara en av de viktigaste aspekterna av hälso-underhåll i kulturer över hela världen.