naturläkemedel för reflux och halsbränna

Ett växande antal människor lider av smärta och obehag av halsbränna eller uppstötningar på en regelbunden basis. Man har uppskattat att upp till tjugo procent av befolkningen drabbas minst en gång i veckan. Sura uppstötningar och halsbränna uppstår när LES (nedre matstrupen sphincter) gör det sura innehållet i magsäcken för att rinna tillbaka upp i matstrupen. Matstrupen är en rörliknande struktur som förbinder munnen och halsen till magen. Den LES är en ventil som naturligt skyddar den känsliga matstrupen från skadliga syror. Det är nästan som en lucka, vilket öppnar upp för att tillåta den mat vi äter för att komma in i tarmen. Saltsyra därefter produceras av kroppen för att hjälpa till att bryta dessa ämnen ned.

När halsbränna eller sura uppstötningar strejker är det en indikation på LES tillfälligt avslappnande, eller i allvarligare fall, om det inte fungerar. Om en person lider av mer regelbundna eller ens konstant halsbränna och reflux, kan det vara ett symptom på ett betydligt allvarligare tillstånd som kallas GERD (. Gastroesofageal refluxsjukdom) Symptomen av GERD är, halsbränna, bröstsmärtor (speciellt på natten), reflux av livsmedel och vätskor, en känsla av “surhet” i munnen och ibland halsont och hosta och pipande andning. Om du lider av något av ovanstående symptom på en regelbunden basis, bör en utnämning göras med din läkare så snart som möjligt. GERD kan leda till allvarliga medicinska komplikationer och bör inte ignoreras. Graviditet är ofta orsaken sura uppstötningar. Om du är gravid, alltid rådfråga din läkare eller barnmorska innan du tar något halsbränna eller uppstötningar botemedel. Både antacida och växtbaserade behandlingar kan vara skadligt för ett ofött barn. Om du däremot bara uppleva tillfällig halsbränna eller sura uppstötningar, det finns många naturläkemedel som kan hjälpa till att lindra dina symtom. Dessa inkluderar;

aloe vera juice
Tuggbar DGL (deglycyrrhizinated lakrits)
Marshmallow rot te
pepparmint te
Anis eller anis
lavendel
Matsmältningsenzymer som innehåller pepsin eller betain
Papaya matsmältningsenzymer
Cikoriarot
Ananasjuice, som innehåller ett enzym som kallas bromelain (kan bromelain också köpas i tablettform)

Med naturläkemedel, snarare än antacida för att lindra symptomen av halsbränna eller uppstötningar, kan vara mycket fördelaktigt. Ändå kan naturläkemedel också ha biverkningar, särskilt om du har ordinerats läkemedel från din ordinarie läkare. I sådana fall bör en ansedd herbalist alltid höras om någon form av medicin tas. Certifierade Herbalists kan anskaffas i din lokala företagskatalog, eller på internet. Rättsmedel som inkluderar örtteer, aloe vera juice och matsmältningsenzymer finns vanligen i hälsokostaffärer och i allmänhet inte tänkt att ha många biverkningar. Alltid tala med en butik assistent innan du köper en behandling. De har ofta en stor kunskap om naturläkemedel, samt deras användning och effekter. De vanligaste orsakerna till halsbränna och reflux är den mat vi äter. Mat och dryck för att undvika inkluderar;

kryddstark mat
Citrusfrukter och juice
vinäger
vitlök
feta livsmedel
kaffe
Kolsyrade drycker (läsk)
tomater
vitlök
svart paprika
Chilipeppar (varma och kryddig paprikor)
alkoholhaltiga drycker
feta livsmedel
Livsmedel som innehåller mycket socker
bröd
Rå lök

Det finns flera andra livsmedel som kan orsaka en reaktion. Vissa människor är känsligare än andra och kan även ha födoämnesallergier. Om du tror att du kanske har en allergi mot mat, är det bästa tillvägagångssättet för att rådgöra med din läkare eller en dietist, innan du ändrar din kost. För att uppnå optimal hälsa, äta en förnuftig, balanserad kost och försöka att inte konsumera för mycket mat i ett sammanträde. Måltider som innehåller kolhydrater, kött, bearbetade livsmedel, socker och fett kan förvärra orsakerna till halsbränna och reflux. Ät långsamt och se till att du tuggar varje munsbit ordentligt. Osmält mat kommer ofta skapar överskott av syra i magsäcken, producerar gaser som kan sätta press på en försvagad LES och resultera i en smärtsam bout av halsbränna eller uppstötningar. Som med alla medicinska tillstånd, behandla orsaken snarare än symptom är det mest logiska sättet att styra obehag av sura uppstötningar och halsbränna.