vilka magneter är mest effektiva för magnetisk terapi healing

Magnetisk terapi har fått en hel del intresse från pressen under de senaste åren. Den här artikeln tittar på vad som är de mest effektiva magneter för magnetisk terapi healing. Först kan diskutera de olika typerna av terapeutiska magneter.

Inte alla magneter är skapade lika. Magneter finns i många former och former. Magneter används för hundratals ansökningar från storindustrin ändamål såsom bilindustrin till inhemska applikationer såsom högtalare, kommer du även hitta dem i din tv. Med så många olika typer, former och styrkor av magneter kan det vara lätt att förväxla en industriell magnet för en helande magnet. Jag kommer att diskutera skillnaden mellan de olika materialen magneter kan göras från och deras tillämpningar.

Ferrit magneter

Hårdferrit (keramik) magneter utvecklades på 1960-talet som ett billigt alternativ till metalliska magneter. De är gjorda av strontiumkarbonat och järnoxid som båda är lätt tillgängliga och låg i kostnad. Även om de uppvisar låga magnetiska fält (jämfört med andra permanentmagnetmaterial) är ferrit magneter används allmänt för industriella och inhemska ändamål. Ferritmagneter har god motståndskraft mot avmagnetisering, utmärkt korrosionsbeständighet och den största fördelen med en sådan ekonomisk kostnad.

Ferrit magneter är gjorda i många former och storlekar, cylindrar, barer, skivor, skor häst och ringar.

De positiva effekterna av ferritmagneter är

• De behåller sin magnetism för en mycket lång tid.

• De har en hög stabilitet och inte avmagnetisera mycket lätt även i höga temperaturer.

• De är relativt billiga att producera.

• De kan tillverkas för att vara flexibel, genom att blanda ferrit med mjukade gummiblandningar, vilket skapar en böjbar och följsam magnet.

Den huvudsakliga nackdelen med ferritmagneter är att de är ganska sköra och tenderar att brytas lätt, så de bör hanteras med försiktighet.

Ferrit magneter används för helande syften. De är vanliga i magnetisk terapi wraps, remmar, magnetisk sängkläder och sulor sko (med flexibla ferritmagneter). Medan ferrit magneter behåller sin magnetism för en mycket lång tid måste du alltid vara noga med att se till att deras styrka är tillräcklig. Varje magnet bör vara minst 800 gauss. Du bör också vara försiktig med produkter som lätt kan skadas så snart magneterna bryts den magnetiska enheten ska kasseras.

Neodymmagneter

Neodymium magneter är en medlem av den sällsynta jordartsmetaller magnet familj och är de mest kraftfulla permanentmagneter i världen. De är också till som NdFeB eller NIB, eftersom de huvudsakligen består av neodym (Nd), järn (Fe) och bor (B). De är en relativt ny uppfinning, först tillverkades 1984 och har först nyligen blivit överkomliga för dagligt bruk.

Neodymium sällsynta jordartsmetaller magneter har en hög motståndskraft mot avmagnetisering, till skillnad från de flesta andra typer av magneter. De kommer inte att förlora sin magnetisering runt andra magneter eller om de tappas. De kommer dock att börja tappa styrka om de upphettas över sin högsta driftstemperatur, vilket är 176 ° F (80 ° C)

Om du aldrig har hanterat neodymmagneter innan, kommer du att bli förvånad över deras styrka. Neodymium magneter är över 10 x starkare än de starkaste keramiska magneter. Om du för närvarande använder keramiska magneter i ditt projekt, kan du antagligen använda en mycket mindre neodymmagnet och få större kraft.

Neodymiummagneter har också vissa begränsningar på grund av deras korrosion beteende. I fuktiga applikationer, är en skyddande beläggning rekommenderas. Beläggningar som har använts med framgång inkluderar E-coat (en flytande dopp epoxibeläggning), torr elektrostatisk sprutning epoxi, förnickling och kombinationer av dessa beläggningar. Förändringar i sammansättningen och behandling under de senaste åren har resulterat i betydande förbättringar i korrosionsbeständighet och hög temperatur prestanda.

Precis som Ferritmagneter neodymmagneter kommer i samma breda utbud av former och storlekar, men på grund av sin kraftigt ökad storlek är det möjligt att använda ett mätbart mindre neodymmagnet och fortfarande ha en lika stor eller större styrka än en ferrit magnet. Detta är en av de främsta anledningarna neodymmagneter är mycket större utsträckning använts för helande syften än ferrit, som ett mycket mindre och lättare vikt magnet kan användas.

De positiva fördelarna med neodymmagneter är:

• De är de starkaste magneter finns cirka 10 gånger starkare än ferrit magneter.

• De är väldigt lätta.

• De avmagnetisera inte mycket lätt och kan med stand temperaturer upp till 80 C.

• De kan tillverkas till en mycket liten storlek eg2mm x 2 mm och fortfarande har en hållfasthet av flera tusen gauss.

Den huvudsakliga nackdelen med neodymmagneter är att de har ett lågt motstånd mot korrosion. För att förhindra korrosion från vatten, måste de beläggas med plätering eller ett epoxiharts.

Neodymium magneter används för alla magnetiska applikationer terapi healing. De är det första valet på grund av sin styrka och storlek. De kommer också att stanna magnetiseras i minst 10 år, så de är ett mycket ekonomiskt val för användare. Mest bra kvalitet magnetisk terapi smycken, remmar, wraps och sängkläder kommer att innehålla neodymmagneter