naturliga gikt rättsmedel – resultatet av en ganska framgångsrik gikt kost

Detta är den andra artikeln i en serie om denna diet. Se Naturliga gikt behandling – reglerna i ett gikt kost som hade en hel del framgång, för den första artikeln.

Denna studie, baserad på Zone diet, hade en positiv effekt på markörer för insulinresistens: triglycerider, totalkolesterol, LDL-kolesterol (det “onda” kolesterolet) föll. HDL-kolesterol (det “goda” kolesterolet) föll inte. Men mitt syfte i denna artikel är främst att beskriva dess direkta effekt på urinsyra och attacker gikt.

Efter fyra månader på denna diet effekterna på urinsyra och attacker gikt var ganska imponerande.

viktminskning och urinsyra viktminskning under perioden var nästan 17 £ (7.7kg), dvs med en hastighet av ungefär 1 £ i veckan. Alla utom en av patienterna gått ner i vikt. Den median-urinsyra (UA) hösten var 1.7mg/dL.Another mycket intressant fynd var att en mer upphöjd urinsyra nivå i början av studien, innebar en stor minskning av urinsyra i blodet i slutet av den. Urinsyra normaliseras i 7 av 12 patienter som hade förhöjda nivåer av urinsyra (UA) innan studien.

En deltagare har inte ett höjt UA nivå innan start. Det handlade om 5.9mg/dL. Men vi vet redan att gikt kan förekomma hos personer med normal urinsyra nivåer, så det var inte ovanligt.

Och gikt attacker? Resultat övergripande uttrycktes som en median. Före studien hade deltagarna minst två attacker under de föregående fyra månaderna. Median månatliga attacker innan studien var 2,1. Efter det föll attacker till 0,6. Nedgången i antalet gikt attacker inträffade i alla utom en patient. Undantaget deltagare hade kortare och mindre allvarliga attacker. Åtta av de 13 inte har en gikt attack under fyra månaders studieperiod, men som sagt, hade de alla haft minst två under de senaste fyra månaderna och, som nämnts ovan, var medianvärdet 2,1 per månad, eller en attack en fortnight, (varannan vecka).

efter ett år

Ungefär ett år senare hade fem av nio patienter inga fler gikt attacker och tre hade bara en attack. Så det fanns en ytterligare minskning i attack frekvens totalt. En patient ökade i vikt efter slutet av studien. Han måste ha gett upp på diet. Han led tre attacker under tre månader. Hans blod urinsyra steg med sin vikt.

Notera särskilt att den genomsnittliga urinsyra (UA) hösten var 1.7mg/dL. I ett par fall minskade med 2,2 mg / dL och 2.5mg/dL resp. Hyperurikemi, (överskott urinsyra), vilket kan leda till gikt, det antas finnas om UA nivåerna överstiger 7,2 mg / dl (män) och 6,0 mg / dL (kvinnor). Den vanliga UA målet i gikt behandling är 6,0 mg / dL (något mindre hos kvinnor) eftersom det vid denna nivå MSU kristaller, som bildas främst från urinsyra kan upplösas. (Det är immunsystemets svar på dessa kristaller, som det betraktar som främmande kroppar, vilket orsakar smärta och inflammation av gikt).

Så en nedgång på 1,7 mg / dL, med tanke på dessa siffror, är ganska betydande, men du bör notera att många gikt drabbade har UA nivåer betydligt högre än 7,2 mg / dL, och vissa sjuka gikt inte har överskott av urinsyra.

Vore studietålmodina tar långsiktiga mediciner, såsom allopurinol, för deras gikt? De var inte. De var bara att ta mediciner för gikt attacker. Studien rapporten inte säga hur mycket vatten de drack. De flesta gikt drabbade vet att dricka mycket vatten hjälper till att avlägsna urinsyra.

I gikt behandling finns det alltid varningar. Studien var liten. Endast 13 manliga gikt drabbade. Studien varade bara fyra månader, även om det fanns uppföljande resultat efter ett år (median).

Forskarna noterade ett samband mellan viktnedgång och minskad urinsyra i en annan studie och förväntade näringsbehov proportioner (40:30:30) bidrog till urinsyra falla. De trodde att de dietåtgärder orsakade önskad förbättrad insulinkänslighet. Studier har visat att insulin hämmar urinsyra utsöndring

Resultaten var tillräckligt imponerande för att ge hopp och uppmuntran till alla gikt lidande som försöker denna diet så exakt som möjligt.

Studien genomfördes 1999. Tyvärr har det inte följts upp av en mycket större en konstruerad på samma sätt. Om genomfördes, skulle en sådan studie utöka vår kunskap om naturliga gikt behandling, kanske avsevärt. En naturlig gikt botemedel är vad de flesta gikt drabbade vill.

Studien kan hittas på nätet om du söker “Fördelaktiga effekter av viktminskning associerad med måttlig kalori / kolhydrat restriktion, och ökade proportionellt intag av protein och omättat fett på serumurat och lipoprotein i gikt:. En pilotstudie” Kopiera och klistra in detta i en sökmotor sökruta och tryck enter.

NB. Innehållet i den här artikeln innehåller medicinsk information inte medicinska råd. Vänligen alltid diskutera lösningar med din läkare eller annan sjukvårdspersonal innan de genomför någon behandling.