politiken av hälsa

Jag tänkte på det gräl (ja, slåss till döden, faktiskt) mellan konventionell medicin och alternativ som naturläkemedel eller holistisk medicin. Så jag gjorde en del forskning för att se om jag kunde lista ut vad som är den stora nötkött mellan dessa till metoder för helande. Jag har alltid trott att örtmedicin föregick konventionell medicin genom tusentals år. Det visar sig att det inte gör det, inte av tusentals, i alla fall! Konventionell medicin verkar vara yngre än örtmedicin med endast ca 1.100 år.

Här är vad jag kunde vända upp: Den första text känt att hantera hälsa och helande är “The Vedas” och tillskrivs en kollega i Indien vid namn “Srila Vyasadeva” omkring 1500 f.Kr.. Den beskriver de första kända användningsområden för örter och Yoga för behandling av krämpor. Dessa böcker är, ungefär, motsvarande kristendomens bibel i att det är en av grundarna religiös text, endast i detta fall, för hinduismen. Denna text tros vara grunden för all medicinsk praxis som följde.

Fadern av konventionell västerländsk stil medicin är till stor del tros vara Hippokrates som utvecklade och formellt lärs grunden för den moderna västerländska medicinen. Han skrev “hippokratiska eden”, som fortfarande används i stor utsträckning idag. Han gjorde det mesta av hans arbete omkring 400 f.Kr. i Grekland. Ingen stor överraskning där, har du förmodligen redan visste det.

Runt samma tid, är den första praktiken av örtmedicin i Kina tros ha utvecklats av en man vid namn Shennong, som praktiserade och undervisade örtmedicin under Handynastin omkring 200 f.Kr.. Shennong text, “Bencao Jing” tros vara den första kinesiska växtbaserade medicinsk text. Men ayurvedisk medicin, utvecklades i Indien över ett sekel innan, tros vara grunden för all medicin som följde inklusive kinesiska, indianska, Aztec och grekiska metoder.

Alla dessa metoder för healing verkar ha samexisterade fredligt fram till runt 1860 här i USA när Food & Drug Administration (FDA) bildades för att reglera säkerheten för medicinen som svar på tidiga “Snake Oil” rättsmedel som antingen fungerade inte eller troddes vara orsakar sjukdomar.

Den 2 mest kända av dessa “Snake Oils” överlever i dag. Vi kallar dem Coca-Cola, som fram till början av 1950-talet innehöll halter av kokain, och Dr Pepper med sina 23 “varianter”. De tre siffrorna på etiketten av Dr Pepper produkter producerade fram till början av 1980 hänvisas till de tider på dagen botemedlet bör vidtas.

Det var runt denna tid som naturliga eller helhetssyn på helande började falla i onåd hos det medicinska etablissemanget som växte fram ur American Medical Association (AMA), som grundades i slutet av 1840-talet och FDA. Herbal healing var klumpas ihop med den ökända “Snake Oils” av det vilda och Wooly 1800-talet och därför trycks ut av traditionella medicinska metoder som voodoo medicin.

Vid ungefär han Samtidigt har läkemedelsföretagen börjat poppa upp för att ge läkare och sjuksköterskor med mediciner och preparat för att bota ett brett spektrum av sjukdomar och gav oss sådana undrar droger som kinin, Aspirin och penicillin, vilka alla tre är fortfarande i stor utsträckning eftersom de är bara så bra på vad de gör och har jämförelsevis liten, eller ingen, biverkningar.

Relationerna mellan AMA, FDA och läkemedelsföretag växte hårdare och hårdare, eftersom tiden gick, främst eftersom de berodde så mycket på varandra. Detta främmande vidare dem från Naturläkemedel och alternativ healing metoder. Alternativa och växtbaserade behandlingar, sedan dess, har i allmänhet begränsad till amerikanska infödingar som hade använt dem för ett par hundra år och mindre doktorer stan som var öppet sinne nog att lära sig sådana konster från dem.

Jag påminns av TV-serien “Dr Quinn Medicine Woman”. Glamoröst som serien gjort gränsen läkekonsten look, var det i stort sett korrekt och, som det visar sig, det var faktiskt en Dr Quinn som praktiseras runt 1870-talet i det område som nu kallas delstaten Colorado.

För västerländska metoder för medicin, var det ungefär den tid då klyftan mellan konventionella och holistisk medicin började. Hela konflikten handlade om pengar och makt! Förvånad? USA är bland de mest underbara (som betyder “Full med Wonder”) platserna på jorden! Jag har sett en hel del av det och jag kan intyga! Vi har dock gjort några misstag på vägen, ungefär som mig personligen (men det är en historia för en annan dag).

Jag tror att detta är en av de misstag vi gjorde som en kultur, denna konflikt mellan konventionell medicin och alternativ eller holistisk medicin. Jag har aktualiserats, personligen, fördelarna av båda och det slags plågar mig att, på en rent politisk nivå, de helt enkelt inte kommer att arbeta tillsammans! På en rent medicinsk nivå de är positivt menade för varandra!

Allt du behöver göra för att få vad jag menar är att gå till ett apotek i Kanada eller Mexiko, eller för den delen, bara om något annat land utanför USA. Lägg märke till vad rättsmedel för vanliga sjukdomar som de har på sina hyllor. Nästan alla av dem är ört-baserade preparat!

De flesta vanliga sjukdomar kommer att svara bra på alternativa eller holistiska behandlingar och de flesta av dessa behandlingar har liten, eller ingen, mätbara biverkningar. Å andra sidan om du behöver gå ner i vikt, till exempel, och du är villig att stå ut med betydande biverkningar som, citerar “Ett ökat behov av tarmtömning kombinerat med en minskad förmåga att kontrollera dem”, sedan med alla medel få din läkare att förskriva “Meridian” för dig. Du kan skita byxorna vid olämpliga tidpunkter, men du kommer att se fantastisk att göra så!

Min poäng är denna: För katastrofal sjukdom, har konventionell medicin utan lika! Konventionell medicin är oförskämd och påträngande till ditt system och ibland är det vad är medicinskt kallas för. I sådana situationer, är mitt råd för vad det är värt, inte nöja sig med något mindre! Men för vanliga sjukdomar, inget kan slå Alternativ Holistisk medicin. Det är, jämförelsevis, bär snäll mot ditt system, få biverkningar och är fulländat effektivt.

Låt dig inte fångas upp i politiken av sjukvården. Din hälsa är alldeles för viktigt för att lämnas till en sådan politisk rivalitet. Med alla medel, rådgöra med din primärvården läkare om alla dina hälsoproblem och se till att han eller hon vet vad du gör, men litar Nature att hjälpa ditt system att läka sig själv när det kan och litar på din läkare när det kan ‘t!

mycket kärlek,
gregory