praktiska aromaterapi överlägsna hud vård recept för sommaren

Det är sommar igen, och dags att bryta ut solkräm för att skydda vår hud och hålla den glad och frisk. Och även om vi tillämpar liberalt, kan det finnas fläckar som vi missar på oss själva eller på våra barn, och dess sannolikt att vi inte kommer ihåg att ansöka på nytt varje gång vi får ut i havet eller poolen. Här är ett perfekt tillfälle att ge näring åt dig själv och din hud med fantastiska effekter hudvårdande eteriska oljor. Mycket av de obehagliga effekter från solen över exponering beror på bildandet av fria radikaler i våra huden skikt. Inflammation uppstår på cellulär nivå, och långsiktiga solskador kan uppstå om detta inträffar ofta. Lyckligtvis kan vi tillämpa antioxidant och anti-inflammatoriska formler lokalt för att hålla vår hud glad och frisk efter solexponering.

Naturliga eteriska oljor är mycket effektiva antioxidanter. Kryddnejlika eterisk olja är en av de starkaste kända naturliga antioxidanter, med och ORAC värde på över 100.000 – även om det kan vara lite kryddig för att använda i ansiktet. Det finns många andra eteriska oljor med stark packade antioxidant verkan är kända healers till huden att välja mellan. Till exempel, en studie som precis släppt av franska forskare konstatera att myrra eterisk olja har en djupgående effekt syre släckning på fria radikaler som bildas genom interaktion av UV-strålar och hudens talg. Alla eteriska oljor som används inom hudvård har förmågan att absorbera oxidativa radikaler, och de har var specifika läkande egenskaper för huden.

Det är enkelt att blanda din egen formel: Välj från några lättillgängliga oljor som vanligen används i hudvård, lägga till dem i en eller flera närande transportören oljor och voila! – Din egen personligt anpassade recept. Den självklara första valet är lavendel. Lavendel minskar inflammation och har naturliga beståndsdelar som stimulerar frisk förnyelse hudcell. Lavendel i själva verket började den moderna aromaterapi revolutionen med dess snabba läkning av brännskador. Verkligen, när vi kommer in från solen överexponering, även utan en solbränna, har vi en mild brännskada på en cellulär nivå. Lavendel kan användas outspädd på brände hans hud, och kommer att vara ett effektivt komplement till alla recept.

Blå Renfana är en något mer sällsynt eterisk olja med djup antiinflammatorisk effekt. Blå Renfana kan användas i mycket utspädda mängder, det kallas ofta i recept på bara en eller 2% koncentration. Blue renfana underbara doft kommer att få dig att bada i din lotion bara för sin söta bär-liknande doft. Blue renfana är särskilt effektiv för känslig hud som kan vara utsatta för irritation. Det ingår i många eksem och blandningar allergi för dess naturligt lugnande verkan. Så om din hud är mjuk, och solen behandlar det lite hårt, kan en liten blå renfana verkligen hjälpa.

Everlasting eterisk olja, mer känd som Helichrysum italicum, är en underbar och djupt helande olja som kallas för när de mest potenta antiinflammatoriska och regenerativa effekter behövs. Om du letar efter en av de hemliga ingredienserna i naturlig hudvård, är Helichrysum det. Även dyra, kommer bara en liten mängd har viktiga läkande effekter. Helichrysum används vid sårläkning och ärr blandningar avlägsnande, och kommer att göra lika bra för daglig ansiktsvård. För folk med ett öga mot verkligen förhindra skador från solens strålar, är Helichrysum ett måste. Liksom lavendel Helichrysum kan användas snyggt i nödsituationer och vid ca 3% för en vanlig recept använda hud.

Och för att vara kanske mest djupgående skyddande effekter, väljer havtorn. Denna eterisk olja har studerats av ryska forskare som ett skyddsmedel för kosmonauter i rymden. Det är djupt röd färg indikerar en hög koncentration av vitamin A liknande föreningar, högt uppskattad för sina egenskaper hudläkande. Ångdestilleras från bären som finns i hela Europa, har det också en söt fruktig doft som älskas av många. Havtorn är användbar i nästan alla hudvård program, och säkerligen för en after-sun formel. Lägg på en till 3% i din transportör bas.

Utöver dessa primära ingredienser, finns det några fler saker du kan inkludera att verkligen ge ditt blend ett uppsving. Som nämnts tidigare, kan myrra eterisk olja vara mycket hjälpsamma (tillsätt 5 till 15 droppar per uns), naturligt E-vitamin (använd vid 10-20 droppar per ounce) – också en utmärkt antioxidant för huden, eller en form av vitamin. C läggs till många hudvårdsprodukter dessa dagar, kallas askorbylpalmitat palimate (inkludera 0,5-1 gram per varje uns ~ du kan hitta detta i kapslar, tillsammans med vitamin E på hälsokostbutiker eller online). Dina eteriska oljor och andra ingredienser läggs till det som kallas “bärare oljor” i aromterapi. Carrier oljor är naturliga kallpressade oljor från frön, nötter och frukt. Bra val för din after sun formel är Avocado, Apricot Kernel, Jojoba, Tamanu och nyponfrö. Avocado är mycket återfuktande, med en uppsjö av näringsämnen. Apricot Kernel har snabbt blivit mer populär i aromterapi hudvård för sin anti-inflammatorisk verkan. Jojoba är också återfuktande och helande. Tamanu och nyponfrö är den ultimata exotiska hudvård basoljor. Tamanu beskrivs i aromaterapi litteraturen för sårläkning och ärr reducering, nyponfrö har varit föremål för många universitetsstudier, och har visat sig minska uppkomsten av solskador.

Recepten är verkligen flexibla, kan du lätt skräddarsy dem till dina egna behov, eller till de av dina barn och andra nära och kära. Dessa är några utmärkta, effektiva recept för att ge dig några idéer: En blandning av 1/3 vardera aprikos, Tamanu och Nypon transportören oljor (hitta dessa från en kallpressad källa för bästa resultat). För varje uns av bas, tillsätt 15 droppar vardera av lavendel, blå renfana och Sea Buckhorn – inkluderar 15 droppar av vitamin E och 1/8 tsk askorbyl palimate för att extra nutraceutical förbättring. Du kan också prova en bas av Jojoba, avokado och Tamanu; till detta tillägg 15 droppar vardera av myrra, helichrysum, och havtorn. Medan enkel, dessa formler är mycket effektivt. De kommer att minska inflammation och släcka oxidativa radikaler i huden på cellnivå. Alla dessa oljor är tillräckligt milda för familjemedlemmar i alla åldrar, men för de mycket unga använder bara en fjärdedel så mycket eterisk olja i receptet. Dessa oljor är skonsam nog för frekvent tillämpning, och frekvent tillämpning uppmuntras för långsiktig hälsa och vitalitet i huden.