sömnlöshet örter – rosta sömnlöshet bort

De bryr sig om världen har plågat människan genom historien, vilket leder till sömnlösa nätter. Sömnlöshet örter har varit en bot för lika länge. Med tillkomsten av den moderna medicinen, kom dock en invasion av kemikalier och sömn stöd för att bidra till att ge människor av idag sina behövde vila – liksom andra beroendeframkallande biverkningar. Och så har vi gått varvet runt tillbaka till sömnlöshet örter i forna dagar, och har återupptäckt att växtbaserade botemedel är fortfarande bäst.

Koffein är en beroendeframkallande drog. Även om det hjälper till att hålla dig pigg under annars långsamma morgnar, kommer det också förbjuda dig från att få några nödvändiga sömn på natten. På grund av rastlöshet, kommer du att vara slö igen följande dag, för att inte tala skakis och dåligt humör och du kommer att göra ett desperat streck för kaffemaskin första chans du får.

Det är en ond fälla, och det måste stoppas. Om du inte kan undvika koffein helt, åtminstone försöka skära ner på ditt intag. Att göra detta ingår att skära av konsumtionen av cola, choklad, och ja, den allestädes närvarande Starbucks. Har några sömnlöshet örter istället.

Valerianarot är den primära härdningen. Det är “den säkraste och mest effektiva sömn stöd utan biverkningar,” enligt brittisk vetenskapsman vände herbalist Dr Malcolm Stuart, som säger den bästa tiden för en drink skulle vara cirka 8 kl. Trettio minuter innan du tar till sängen, använda en för två teskedar av torkade roten att göra en sömn-öka te. Till skillnad från sömn stöd, orsakar valeriana inga baksmälla. Och inte som dess motsvarighet piller, vilket kan orsaka en vana på drogen, kommer du att utveckla inte ett beroende av denna ört.

Nästan som valeriana rot i termer av dess sömn-främjande effekter är kattmynta. Inte bara är denna ört som används som ett svar på sömnlöshet, men det är också tänkt att lindra nervositet, ångest, och även migrän. Administrationen av kattmynta är återigen nästan som valeriana – en till två teskedar av den torkade örter till en kopp kokt vatten och ställ åt sidan att sippra i ca tio minuter. Inte koka örten tillsammans med vatten eftersom detta kan försvaga några av dess aktiva ingredienser.

Kamomill är mindre potent och är säker för barn att ta, desto mer när de unga är hyperaktiva. Den vanliga dosen är två teskedar torkad kamomill blommor för varje kopp te.

Lavendel är också en mycket lugnande brygd på natten (tre blomma huvuden till en kopp kokande vatten, infunderas liknande kattmynta), och med en doft av ett par droppar av sin olja eller sätta den i din badvattnet har en liknande lugn-inducerande effekt. Det kan också smörjas in din kropp i en massage och dess blommor och frön fyllda till dina kuddar.

I traditionell kinesisk medicin, den longan frukt och syrlig jujube frö är båda kända för att lugna anda. Den förra används för att behandla sömnlöshet, medan den senare används med starkare örter.

Medan sömnlöshet örter som diskuterats ovan kan användas ensamma, kan du blanda också en växtbaserade cocktail om du önskar. Prova att använda valeriana med kamomill, kattmynta, eller några andra milda örter som humle och passionflower. Lägg lite av det naturliga sötningsmedlet stevia att smaka om du tycker att smaken lite för bitter för din smak. Drick inte överdrivet att bespara dig från sömn-störningar resor till badrummet.

Medan det finns inget i grunden fel med att använda sömnlöshet örter, homeopati och aromaterapi för att få sova, är det ändå bäst att gå den naturliga vägen och låta kroppen att glida iväg till sömn utan hjälp, hur den är gjord för. För att göra din kropp att prestera optimalt, bör en livsstil omläggning göras.

Att vara fri från sömnproblem, med motion, hantera stress väl, och åtog sig att en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker är det bästa sättet att gå, bortsett från att ta din favorit hopkok av sömnlöshet örter. Under tiden, låt oss göra en toast, med en kopp Valerian-Kamomill-Mint-Apple Cider brygd. Cheers!