Tips när du gör dina egna aromterapi produkter

Varför är du fortfarande betalar så mycket pengar för de aromterapi produkter du ser i butikerna? Vart du än går finns det en annan ny doftljus, några body lotion och även tvålar som alla anspråk på att vara en aromterapi produkt. Men hur mycket av reklamen är bara hype?

Människor rör sig bort från läkemedelsföretag och gå mot holistiska läkemedel. Men ibland produkter som marknadsförs som aromterapi är egentligen inget mer än hype. Det bästa är att göra det själv och då vet du vad som är inne i flaskan.

De flesta badsalt, lotion och ljus börja med en bas, plus aromterapi eteriska oljor. Det är oljorna, naturligtvis, som ger produkten dess doft. Olika dofter kommer olaglig ett annat svar från din kropp. Vissa människor tycker lavendel att vara mycket effektiva för att lugna deras humör och producera en känsla av lugn.

Peppermint olja används för att öka energinivåer och ge kroppen en wake-up call. Att veta vilken doft gör vad som är viktig information att ha och kommer att avgöra hur du gör din kropp lotion, blockljus och kropp massageoljor.

Aromaterapi produkter, förutom den eteriska oljan, har en bas där de är blandade. Tvål skulle ha en glycerin bas medan en lotion skulle ha neutral doftande bas så att du kan lägga allt vad dofter vädjar till er, och badsalt har en neutral lukt speciell salt som löser sig i vatten bättre. Det finns två saker att se upp för när du gör dina egna aromatiska produkter.

Det första är att du aldrig använder fel typ av eterisk olja för din hud. Det finns vissa typer av oljor som kan irritera huden så att du inte kan använda doftande olja avsedd för en oljebrännare på huden. Det kan vara för dominera över.

Den andra saken att tänka på är att inte alla baser är likadana. Ta till exempel de badsalt. Du vill inte använda koksalt istället för Epsom salt. Vissa finmalda havssalt göra underverk. Det bästa köp du kan göra innan du börjar spöstraff ut partier av body lotion, badsalt och ljus är aromaterapi böcker.

Det finns några bra hem kit på marknaden som kan hjälpa dig genom att ge dig grunderna och ger dig stegvisa anvisningar om hur du gör dina egna aromterapi produkter. Om allt faller väl ut, kan du finna ett sätt att tjäna extra pengar genom att sälja dessa hemlagade läckerheter.