Vad är naturliga behandlingar för sömnlöshet

Sömnlöshet är en sömnstörning där patienten känner sig svårt att somna eller sova, eller vaknar upp och känner tråkig och trött. Det kan klassificeras som kortfristiga (övergående), på och av (intermittent), och konstant (kronisk). Det drabbar alla åldersgrupper. Bland äldre vuxna, drabbar sömnlöshet kvinnor oftare än män.

Symptom på insomni är svårigheter att somna, vaknar flera gånger under natten, vaknar för tidigt på morgonen, trött på att vakna, sömnighet och sömnattacker under dagen, irritabilitet och problem med koncentration eller minne.

De viktigaste orsakerna till akut sömnlöshet är stress, känslomässiga eller fysiska obehag, sjukdom, vissa mediciner som används för behandling av förkylningar, allergier, depression, högt blodtryck och astma eller arbetar i natt sållar. Orsakerna till kronisk sömnlöshet är kronisk stress, depression eller smärta eller obehag på natten.

Sömnlöshet kan behandlas på flera sätt. Det finns medicinska såväl som självhjälp icke-medicinska behandlingar för sömnlöshet. Ibland bara ändra livsstil, ha regelbundna sömnvanor, motion, etc. kan bidra till att övervinna sömnlöshet och andra sömnstörningar.

Sömnlöshet kan vara ett symptom på lägre halter magnesium eller magnesium brist. Hälsosam kost som innehåller magnesium kan bidra till att förbättra sömnen hos individer utan ett tillräckligt intag av magnesium. Avslappningstekniker såsom meditation är också till hjälp att somna. Använda aromterapi, inklusive jasmin olja, lavendelolja och andra avkopplande eteriska oljor, kan också hjälpa inducera restfulness. Begränsa eller minimera användningen av koffein (kaffe, te, choklad), avsvällande medel, alkohol och tobak. Antidepressiva eller anti stressen supplement kan också hjälpa till i sömnlöshet.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.

Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.