vet om kelering

Kelering terapi är en procedur för att ta bort gifter och metaller från kroppen. Det är också känt som “mirakelkur” av många människor som lider av ateroskleros. Kelat innebär i grunden att avlägsna plack och kalcium från artärer och vener.

Kelering kan sättas till flera användningsområden. Redan från tiden för första världskriget, har kelatbildningsmedel varit i det medicinska området. Kelatmedel användes som motgift till giftgas användes i första världskriget. Under åren har användningen av kelering stor spridning över hela medicin-området. Kelering är oftast tas för medicinsk användning för kelering terapi. När de toxiska nivåer av skadliga metaller såsom kvicksilver, arsenik och bly är närvarande i kroppen, blir det nödvändigt att avlägsna dem. Kelering terapi använder sig av kemikalier som injiceras i blodet venerna som binder metaller som finns att utsöndras av kroppen. Bortsett från att injiceras direkt i blodet, är oral kelering också tillgänglig. Det inkluderar intag av kelateringsmedel från munnen. Dock har oral kelering varit ett populärt ämne för diskussion under de senaste åren.

Kelering har också visat sitt värde vid behandling av hjärtsjukdomar. Fast, har behandling av hjärt krämpor med hjälp av kelering inte godkänts av FDA, många alternativ medicin läkare använder dem för patienter som lider artärer härdning. Kelering har även testats för effektiv i vaskulära sjukdomar. Det är mycket billigare än den vanliga behandlingen på grund av EDTA är så billig.

Autism, som tros ha samband med kvicksilverförgiftning i kroppen, rekommenderas att botas med av hjälp av kelering. Detta beror på, kvicksilver är en metall kan avlägsnas genom kelateringsmedel. Men de vetenskapliga studier har visat att kvicksilver är långt borta i att orsaka autism.

Det har varit många kontroverser om användningen av kelering. Som liksom många andra behandlingar, har kelering också många biverkningar. Det kan finnas en brännande känsla när kelering medel injiceras i kroppen. Många har varit kända för att lida av andra mindre biverkningar också. Dessa inkluderar feber, kräkningar, huvudvärk och blodtryck problem. Men om doseringen av kelering inte kontrolleras, kan mer allvarliga biverkningar inträffar.

Kelering verkar vara svaret på många frågor, men ändå finns det många fler frågor som fortfarande är obesvarade. Kelering kan vara mycket farligt. Dess användning måste göras mycket noggrant.