10 bästa massage tekniker

Med stress på arbetsplatsen blir allt vanligare, så kostnaden för att branschen ökar med det som fler och fler individer att ta ledigt från arbetet på grund av stressrelaterade sjukdomar. För att bekämpa dessa växande siffror, är ett antal nya stresstester stridande åtgärder som genomförs på arbetsplatsen. En av de mest populära är en arbetsplats massage. De översta tio massage tekniker är listade nedan.

Ett. Svensk massage

Detta är den mest grundläggande av alla massage tekniker, och mer populär, eftersom det är oftast det första som kan dras av massörer. Den svenska massage teknik består av fem grundläggande steg eller sub-tekniker.

Effleurage. Detta första steg innebär långa, svepande slag med händerna, glida över kroppen. Det huvudsakliga syftet med detta är att slappna av musklerna.

Petrissage. Detta nästa steg, musklerna försiktigt manipuleras genom att pressas och lyftas ur kroppen. Detta är för att slappna av musklerna och förbättra cirkulationen.

Friktion. Den massös applicerar värme till huden och musklerna i detta steg, genom att gnida ytan med djupa, cirkulära rörelser. Detta sträcker muskelfibrer, bryter ner några knutar som orsakats av bindning av muskelfibrer och förbättrar muskel och gemensamma flexibilitet.

Tapotement. Dessutom känd som slagverk kommer massös snabbt och rytmiskt knacka, kopp eller hacka huden med sina händer. Detta stimulerar musklerna till att främja gasutbyte att förbättra cirkulationen och även företagen huden och släpper muskelspänningar och kramper.

Vibration. Detta sista steg innebär försiktigt skaka huden med fingrar eller hand. Detta frigör kvarvarande spänningar som kan finnas i musklerna och dessutom ökar cirkulationen.

2. djup vävnad massage

Denna typ av massage teknik är särskilt bra för behandling av specifika områden av kroppen. Den massös kommer normalt använder sina armbågar eller knogar på sina fingrar, som arbetar med långsamma, djupa rörelser över fiber av muskler och över senor. Detta kommer att begränsa och släpper blod till musklerna, re-energigivande vävnaden med färska syre och tar bort mer komplexa knutar i muskelfibrerna.

Tre. sport massage

The Sports massage teknik är en kombination av andra massage tekniker. De främsta tekniker som används är svenska massage, djup vävnad massage och Trigger Point massage. Med den sistnämnda, Trigger Point massage innebär massör lokalisera muskeln område som påverkas av att detektera en hårdhet i vävnaden, och sedan arbeta direkt på det området med fingrarna tills muskeln slappnar av. Sport massage minskar muskel svullnad och spänningar, lindra muskeltrötthet och öka flexibiliteten i muskelvävnad.

4. Indisk huvudmassage

Denna uråldriga massage teknik, även känd som Champissage, täcker nacke och axlar samt huvud. Nacke och axlar är först djupt knådas och pressas för att avlägsna eventuella muskelspänningar. När de är färdiga kommer massös gå vidare till huvudet och hårbotten. Med handlederna vilar på huvudet och med hjälp av sina fingertoppar, kommer de lätt klo vid hårbotten, som om schamponering av håret. Detta kommer att öka cirkulationen därigenom förbättra blodtillförsel till hjärnan. Innan det slutliga steget, kommer massös utföra en ansiktsmassage, försiktigt gnugga templen i en liten cirkelrörelse. När du är klar, kommer de gnider försiktigt pannan, rör sig bort från centrum ner varje sida av ansiktet till templet, innan slutligen strök långsamt från pannan mot baksidan av huvudet, blir ljusare som de gör, tills fingrarna lyfter bort från huvudet. Denna teknik kommer att ta bort spänningar i axlar och nacke, frisättning sinus tryck och lindra stress som i slutändan kan leda till huvudvärk.

Fem. zonterapi

Denna massage teknik är specifikt för händer och fötter. För det första är den foten / handen försiktigt underblåst och gnuggade att värma området innan de bearbetas. Den massös kommer sedan använda sina tummar och fingrar för att utforska ämnet, inklusive området mellan fingrar och tår, för att hitta eventuella avvikelser. Ett område som behöver särskild uppmärksamhet kommer att försiktigt pressas och gnids innan massös går vidare till nästa område. När handen eller foten har avslutats, kommer massös gnugga försiktigt och stroke på handen eller foten igen, för att lindra någon stress.

6. hot stone massage

Som namnet antyder, använder Hot Stone massage upphettade stenar. De använda stenarna är släta och förvärms i vatten i förväg. När stenarna är vid arbetstemperatur de släpps ut på vissa delar av kroppen. Värmen från stenarna tränger musklerna, vilket gör dem slappna av, sträcker muskelfibrerna och förbättra cirkulationen. Stenarna används sedan för att massera området, medan de fortfarande är uppvärmda. Hot Stone massage används över hela kroppen, utom ansiktet, och kommer att lindra smärta och muskelspänningar, förbättra muskel flexibilitet och öka blodcirkulationen.

7. shiatsu massage

Denna östra orientalisk massage tekniken använder fingrar och tummar på akupunkturpunkter tryck mot kroppen, och är ofta känd som akupressur. Vissa massörer använder även sina armbågar och knän under en massage session. Kroppens tryckpunkter manipuleras genom att knacka, klämma, gnugga och djupt sondering, som frigör och återställer energiflödet i kroppen. Denna teknik lindrar smärta och slappnar av musklerna och förbättrar blodcirkulationen i kroppen.

8. neuromuskulär massage

Denna speciella teknik fokuserar på en specifik muskulös klagomål. Den massös kommer att koncentrera sig på att distinkt område och lokalisera brytpunkt inom den muskeln som orsakar problemet. Den massös kommer att tillämpa kontinuerligt tryck med fingrarna, knogar eller armbågar, under en längre period. Detta kommer att förbättra cirkulationen i muskeln och lindra smärta eller obehag.

9. graviditet massage

Graviditet massage tekniker är specialiserade på grund av typen av graviditeten. De områden som omfattas är främst rygg och skinkor, ben och fötter. För rygg och skinkor, kommer massös använda en mjuk näve och kommer att dra sina knogar från nacken ner till höfterna och sedan köra näven tillbaka uppåt mot revbenen. Den massös kommer också att gälla tryck strax under basen av ryggraden mellan skinkorna med hjälp av handflatan. Ben och fötter kommer att gnidas mjukt. Dessa tekniker kommer att slappna av muskler och öka blodcirkulationen.

10. aromamassage

Detta är dock inte en teknik, som nämns mer tillsats av eteriska oljor till teknikerna ovan. Den massös kommer att använda de mer avkopplande stroke och berömma dem med eteriska oljor. De valda oljor variera beroende på resultatet att massös vill uppnå. Olika oljor kommer att producera olika känslor av välbefinnande, och detta är något som patienten och massör skulle diskutera förhand.

Dessa massage tekniker kan gynna arbetsgivare och anställda. Genom att åter energigivande sinnet och kroppen, förbättrar arbetsplatsen moral skapar en mer behaglig, stressfri arbetsmiljö som alla kan dra nytta av.