antalet ett sätt att sluta röka

En hjärtinfarkt kan vara ganska motiverande att sluta röka. Det är dock inte ett realistiskt val. När allt, hur många av oss är säker på att överleva en hjärtinfarkt för att få en andra chans i livet?

Den viktigaste saken som kan dras från dessa studier är att motivationen är den mest grundläggande kravet om du vill sluta röka. Medicinering och nikotinersättningsmedel fungerar inte främst eftersom den motiverande faktorn saknas helt.

Slutsatsen av 48 olika studier som intervjuade cirka 6.020 rökare är att hypnos har den näst högsta quit kurs efter hjärtinfarkt. Det är definitivt bättre än att vänta på en hjärtinfarkt och satsa på dina chanser att överleva.

Hypnos fungerar bäst om du är motiverad att sluta röka. Det handlar om olika metoder såsom avslappning, rådgivning, enkla förslag och komplexa sekvenser bildspråk.

Använda hypnos, sätter hypnosterapeuten minnet av patienten i ett förändrat tillstånd där det undermedvetna är mer aktiv än det medvetna sinnet. Det undermedvetna är mer mottagliga för nya idéer och tankar som det inte domare eller redigera dem till skillnad från det medvetna sinnet.

I detta tillstånd, när patienten sagt att han är en icke-rökare och inte behöver en cigarett det blir registrerad i hans undermedvetna sinne. När han återfår medvetandet, tror han vad han blev tillsagd i förändrat sinnestillstånd och beter sig därefter. Detta är i grunden hur hypnos fungerar.

En multi session hypnos terapi med en kvalificerad hypnotisör har en framgång på ca 66%, medan människor som försöker sluta röka på egen hand utan hjälp är sällan framgångsrika. Mindre än 5% av dessa människor lyckas hålla sig borta från cigaretter för mer än ett år. De flesta av dem falla för frestelsen under de första veckorna efter att sluta.

En analys av över 400 studier med över 72.000 personer av Journal of Applied Psychology visade att även en hypnos session var tre gånger mer effektivt än nikotinersättningsmedel.

Du kan också prova det här populära metoden och se skillnaden på egen hand.