manuka honung vs bakterie-och svampinfektion

Manukabusken (Leptospermum scoparium) är en växt, infödd till Nya Zeeland, som blommar blommor producerar en unik nektar som bina använder för att tillverka en mycket speciell typ av honung. Denna honung är känd som “Manuka honung” och har använts som en naturlig medicin i många år för att behandla en rad olika hygienkrav som eksem, ringorm, sår och brännskador. Nyligen genomförda studier har visat att den antibakteriella aktiviteten hos Manuka honung är extremt effektivt, ännu mer så än läkemedel utan biverkningar. Den innehåller naturliga antimikrobiella egenskaper som påskynda läkningsprocessen och minska ärrbildning i dåligt infekterade sår.

Forskare har funnit att sår läker snabbare när de behandlas med manuka honung förband i jämförelse med traditionella antiseptika. Det har upptäckts att manuka honung kan ge en hållbar lösning för många människor som lever med hud och hår förhållanden. Dr Peter Molan, docent i biokemi vid University of Waikato i Nya Zeeland håller med om att manuka honung har fantastiska läkande egenskaper på grund av sin utökade antibakteriell potens, som har blivit känd som den unika manuka faktor eller UMF. Dess antibakteriella potensen är även effektivt mot antibiotikaresistenta stammar av bakterier som MRSA och VRE.

Medicinsk forskning har visat att manuka honung hade en 85% framgång i att läka infekterade sår, i jämförelse med en 50% framgång med konventionella behandlingar. Manuka honung är naturligt rikt på vitaminer, mineraler och protein som bidrar till dess förmåga att reparera skadat hår och hud. Manukahonung s antibakteriella egenskaper är lugnande och kan förhindra akne, eksem, psoriasis och hudinfektioner.

“Den helande egenskaper som finns i Manuka honung långt ersätter den som finns i din genomsnittliga sjukvårdsprodukter säljs över disk på apotek,” säger Frank Buonanotte, VD honeymark International, som är en tillverkare av manuka honung produkter. “Våra produkter har nå bättre resultat när de används för att behandla sjukdomar som eksem, artrit, ringorm, fotsvamp och sår. Skillnad från många läkemedel, är manuka honung en naturlig ingrediens som har visat sig ha några negativa biverkningar.”