självhypnos för stress

De flesta av oss upplever stress på tider i våra liv och ofta är detta en helt sund reaktion på yttre faktorer såsom att ha ett nytt jobb eller flytta hus. Ibland finns det inga stora händelser som pågår i ditt liv, du är bara väldigt upptagen och har börjat märka att du känner dig orolig oftare eller det har skett några förändringar i kroppsliga förnimmelser, t.ex. ökad hjärtfrekvens eller skuldra spänning.

Jag är en hypnotisör, Edinburgh och när klienterna är närvarande vid min hypnoterapi praktik i Edinburgh, stressad, en av de första saker vi gör är att ta en titt på deras rutin. Vanligtvis finner vi att kunden har liten eller ingen tid inbyggd i deras rutin att koppla av. Vanligen klienter som känner dig stressad, kommer att rapportera att även när de försöker att sitta ner och koppla de finner detta oerhört svårt och bara känna sig bekväm när man gör något. Ofta tid avsatt för att kyla ut, får skjuts åt sidan och hushållsarbete eller någon annan syssla tar över. När du är van att rusa aroud det kan vara riktigt svårt att stänga och ändra tempo. Det är där hypnoterapi, Edinburgh, kan hjälpa dig att se till att du upplever en viss period av regelbunden öronmärkas timeout. I denna artikel kommer jag att ge tips för självhypnos, ett värdefullt avkoppling verktyg.

Self-hypnos är lätt att lära sig och kan verkligen göra skillnad för din livskvalitet. Fördelarna med en bra hypnos avslappning session rulla över i din vardag och du kan känna dig mycket lugnare i allmänhet. Heres hur du gör det:

Ett. Hitta någonstans bekvämt att koppla av och sitta eller ligga ner, se till att dina armar och ben uncrossed och avslappnad.

2. Börja fokusera på din andning, med avkopplande djupa andetag in och sakta släppa. När du andas in, tänk dig själv att du ritar i positiva resurser och som du andas ut du släppa någon spänning och oro. Soemtimes, om du lyssna på ljudet av dina andetag in och andas ut, kan det hjälpa dig att få avslappnad.

Tre. Du kanske vill blunda nu eller före detta, är antingen sätt bra. Nästa steg är att få kroppen att slappna av. Detta är viktigt eftersom vi vet att du inte kan ha en avslappnad kropp och en orolig själ på samma gång. Det finns olika organ avslappningstekniker att prova. En som jag gillar, är att föreställa sig en liten boll av varmt ljus (kanske det är solen) svävar precis framför din panna. Du kan sedan leda denna varma ljuset, runt kroppen från huvudet till tårna, föreställa sig hur det massage, lugnar och löser upp spänningar i varje kroppsdel, ner till varje liten cell när den rör sig. Ju mer specifik du är desto mer avslappnad du blir. Tänk dig till exempel hur även dina naglar blir mer avslappnad. Om du upptäcker att alla bekymmer pop i ditt sinne under hela din avkoppling tid, bara erkänna dem och sedan låta dem flyta iväg.

4. Nästa du kan föreställa dig själv på toppen av tio steg. Du kanske redan har planerat vad som kommer hälsar du längst ner på stegen. Se till att det någonstans lovely att du kommer att bli så avslappnad bara genom att vara där. Ta dig tid att gå ner varje steg i din fantasi. För varje steg, säger en positiv förklaring till dig själv, som jag blir så djupt avslappnad nu. Använd din fantasi för att göra denna erfarenhet så levande som möjligt. Fullt engagera dina fem sinnen.

Fem. När du når botten steget, kan du spendera tid lugnt i din valda plats i din fantasi. Kanske det kan vara en härlig trädgård, en skog eller en vacker strand. Återigen använda dina sinnen till fullo uppskatta de ljud, känslor, dofter och sevärdheter unika för din valda plats.

6.Finally, när din har avslappnad för din valda tidsperiod, eller du mår bra och vill gå om din dag, vända processen, tänk dig själv gå tillbaka upp varje steg, blir mer alert och vaken, med varje steg, berättar själv att du kommer att vara redo att öppna ögonen och gå vidare med din dag, må bra, när du når det översta steget.

Det är hur enkelt självhypnos är och med övning kan du verkligen låta fantasin flöda och prova olika avkoppling metoder för att se vad som fungerar för dig. Ibland kan det vara bra att besöka en hypnosterapeuten för ett par sessioner först att deveoping en förståelse för vad hypnotisk upplevelse känns och att diskutera hur man kan börja utveckla dina självhypnos färdigheter.