sjukgymnastik fortbildning användningen av brytpunkt torr needling

Sjukgymnaster har använt manuell terapi i flera år i sin praxis för att hjälpa patienter återhämta sig från smärta och röra sig mer fritt. Nu dagar många PT: s börjar träna Intramuskulär manuell terapi, även känd som Trigger Point Torr Needling. Som en del av vår Sjukgymnastik Fortbildningscentralen intervjuserie, talade vi nyligen med en torr Needling specialist.

Här är vad han sa:

Intervjuare: Om vi ??prata lite mer om behandling sida, i din praktik är detta något du brukar använda med dina patienter? Vill du ganska mycket använda detta på varje patient och i så fall vilken typ av skador i din åsikt verkar svara bra på den torra nålning och vilka skulle du hålla sig borta från?

Torr Nålning Specialist: En annan stor fråga. Tja, utövare som känner mig de vet att jag förmodligen nål allt som rör sig! Men det är ärligt effektivt med alla ortopediska tillstånd oavsett om du tittar på en akut skada på en idrottsman eller ett kroniskt problem en idrottsman erfarenheter, liksom den vanliga befolkningen.

För mig är den största kontraindikation är en patientens allmänna hälsa. Men du skulle kunna hävda att någon behandling som du kommer att göra med någon som är ohälsosamt kanske inte är lika effektiva.

Varför använder vi brytpunkt torr nålning är ärligt att spara tid, för att få en större effekt, och för att nå vävnader som vi inte kan nå hela tiden med våra händer för att frigöra dem med mjuk vävnad tekniker. En isometrisk kontraktion, status post avslappning typ av sak med denna aktivering av muskeln och få den att slappna av efter sammandragning.

Så, vi fann att med någon av dessa ortopediska förhållanden som vi ser i kliniken det alltid kommer att vara en neuromuskulär komponent till detta. Det sätt vi förklara det i våra kurser är att skarven är ett passivt system. Vi fokuserade mycket av vår utbildning på gemensam patologi och discopathology, och igen dessa är passiva spelare i rörelse och de är passiva till den muskulära rörelser eller aktivering. Om en muskel har dysfunktion i det att det kommer att nästan självklart påverka leden såväl som någon av de andra vävnader som det kan komprimera om vi har en stram muskel.

Så, är det sätt vi använder det i vår klinik dagligen. Inte varje behandling, eftersom vi får snabbare in i rehab sidan. Det är typ av målet med denna behandling är att snabbare eller påskynda våra framsteg i rehabiliteringen sidan av vård.

Alla våra patienter att sluta med ett program som är specifika för dem för rehab men enligt min uppfattning att vi verkligen inte kan stärka en muskel som har ont i det eller att hämmas eller fungerar inte korrekt. Så, med denna nål vi kan typ av återställning som neuromyofascial eller att neuromuskulära förbindelsen och få denna muskel fungerar på en bättre nivå och minska smärta i samband med den muskeln, och sedan få dem in i rehab snabbare.