Staph infektioner-orsaker, symptom, behandling

behandling av staphinfektion

Staphylococcus är grupp av bakterier, familjärt kallas Staph (uttalas “personal”), som kan orsaka en mängd sjukdomar som en följd av infektion i olika vävnader i kroppen. Staph bakterier kan orsaka sjukdom inte bara direkt av infektion (t.ex. i huden), men också indirekt genom att producera gifter som är ansvariga för matförgiftning och toxiskt chock syndrom.

Dessa Staph infektioner varierar från en enkel koka till antibiotikaresistenta infektioner till köttätande infektioner. Skillnaden mellan alla dessa är hur djup och hur snabbt sprider infektionen och hur behandlingsbara det är med antibiotika. De antibiotikaresistenta infektioner är vanligare i Nordamerika, på grund av vår överanvändning av antibiotika.

Tecken och symptom
Staph hudinfektioner, inklusive MRSA, börjar i allmänhet som små röda knölar som liknar finnar, bölder eller biter spindel. Dessa kan snabbt förvandlas till djupa, smärtsamma bölder som kräver kirurgisk dränering.

Symtom och tecken på akut glomerulonefrit är ofta vaga och dåligt definierat. Å andra sidan, symptom i samband med pyelonefrit är ofta akut med feber, frossa, ryggont, och farbröder nausea.Fur (kokar) och karbunkel, vit-hövdade finnar runt hårsäckarna.
Blåsor och huden, hos spädbarn och småbarn.
Svullna lymfkörtlar i halsen, armhålorna eller ljumskarna.

orsakerna staphinfektion
Community-associerade MRSA (CA-MRSA) infektioner är sådana som förekommer i övrigt friska personer som inte nyligen varit på sjukhuset. De infektioner har inträffat bland idrottare som delar utrustning eller personliga objekt (t.ex. handdukar eller rakhyvlar) och barn i dagvård anläggningar.
En böld består av flera huden kokar (päls farbröder). Den infekterade massan är fylld med vätska, pus och död vävnad. Fluid kan rinna ut ur karbunkel, men ibland massan är så djup att den inte kan rinna av på egen hand.

behandlingar för staphinfektioner
ntistaphylococcal antibiotika är de vanliga behandlingar för staphinfektioner. Detta kan innefatta en aktuell antibiotika kräm (Bactroban, Altabax, etc.) för enkel impetigo, varma kompresser och dränering för bölder, ett antibiotikum, eller en intravenös antibiotika för mer allvarliga eller ihållande infektioner.

Skållats hud syndrom (Ritter sjukdom): Som med alla S aureus toxin-medierad sjukdom, bör behandlingen syfta till att utrota fokus för infektion och slut toxin produktion. Administrera stora doser av intravenösa antistaphylococcal medel, såsom oxacillin (150 mg / kg / d), eller en första generationens cefalosporin, såsom cefazolin (100 mg / kg / d). För dem med infekterade sår – speciell honung, bandage silver, förberedelser vitlök och tea tree oil är alla tros vara effektiva i att döda MRSA i ett sår. Många som har hudinfektioner vanliga med CA MRSA behöver bara snitt och dränering av det smittade området och god hygien medan det läker. Antibiotika är inte alltid behövs.

S. aureus-bakterier är vanliga i miljön. Människor vars immunförsvar har försvagats av sjukdom eller vissa medicinska behandlingar, inklusive kirurgi eller emot intravenösa katetrar, löper större risk för infektion. Vancomycin är ett av de få antibiotika som är effektiva mot sjukhuset stammar av Staph infektioner, även om vissa Staph bakterier har utvecklat en resistens mot denna behandling också.