Vad är ayurveda

Ayurveda är ett holistiskt system av medicinen i Indien som använder en konstitutionell modell. Det syftar till att ge vägledning i mat och livsstil så att människor som står inför utmaningar att hälsan kan förbättra sin hälsa och friska människor kan förbli friska.
Några unika aspekter av Ayurveda:
Ett. Det finns tre energiska krafter som påverkar mänskliga naturen. Dessa tre energiska krafter i Ayurveda kallas tridoshas.
2. För att vara helt friska Rekommendationerna kommer att vara olika för olika personer angående mat och livsstil.
Tre. Allt kan valideras genom direkt observation och direkt förfrågan.
4. I ayurveda det finns starka samband mellan kropp och själ.
ursprung
Ayurveda har sitt ursprung i Indien för tusentals år tillbaka. Rötterna av ayurveda kan spåras från Vedas. Rig Veda skrevs ca 6000 år tillbaka och Ayurveda är äldre än så. Ayurveda är vetenskap, det är mer än ett medicinskt system som hjälper till att bibehålla hälsan hos personen genom att använda principerna för naturen att få den enskilde tillbaka till jämvikt. Så Ayurveda är så äldsta som livet på jorden eftersom livet är alltid styrs av naturen av lagstiftning. Ayurveda ser en person som består av fem grundläggande elementen. Dessa element är luft, vatten, utrymme, eld och jord.
betyder
Ayurveda är en kombination av två sanskrit ord: Ayu och Veda. Ordet Ayu betyder liv och ordet Veda betyder kunskap om. Så i kombination innebörden av ayurveda är kunskapen om livet. Enligt gammal lärd Charaka ordet Ayu består av dessa delar: kropp, själ, sinne och sinnen.
Kropp, själ, sinne och sinnen:

Vi vet sinne som ett kontrollrum i vår kropp. Sinne använder sig av organ för att utföra de önskade uppgifterna. Utan sinne kropp är som en dator utan en processor. Sinnet inte bara hjälper till att fatta beslut, men det tar också en aktiv del i andra interna funktioner i kroppen såsom matsmältning, andning, cirkulation och eliminering. För att sinnet ska fungera sinnen behövs, med hjälp av sinnena bara vårt sinne kan hjälpa vår fysiska kropp. Senses hjälp i informationsinsamlingen. Vi kan relatera sinne, kropp och sinnen med dator, data och skrivare.

Här datorn fungerar som hjärnan som styr de övriga hårdvara resurser kopplade till datorn som skrivaren. Skrivaren kan börja sitt arbete endast när den instrueras av datorn, men eftersom sinnet inte kan ge några instruktioner utan sinnen liknande dator också kan inte ge några instruktioner utan tillgång till riktiga uppgifter. Funktionerna för uppgifterna kan här vara relaterade till de funktioner sinnena.

Lukt och smak är två viktiga sinnen som spelar sin roll i matsmältningssystemet. Framför allt är själen. Utan själ en individ inte utför någon funktion i levande varelse. Sinne, kropp och sinnen är också närvarande i en död kropp, men vad som gör en levande människa skiljer sig från en död kropp är själen. Vad framkommer efter döden är själen.