varför fastan är viktig vid sjukdom

fasta hjälp kamp mot alla akuta eller allvarliga sjukdomar. Sjukdom i kroppen kommer bara när det finns en ansamling av syror och giftiga ämnen i det. Insatserna från kroppen för att bli av med dessa skadliga ämnen är vad vi anser vara de symptom på sjukdomar. När de giftiga ämnen ackumuleras utöver normala gränser i kroppen, gör kroppen ihärdiga ansträngningar för att eliminera dem. Det är dessa konstruktiva ansträngningar som felaktigt betraktas som akuta sjukdomar. Kroppen koncentrerar alla sina krafter på läkningsprocessen. Under dessa omständigheter, har kroppen inget behov av, och inte välkomna, mat. Detta resulterar i förlust av aptit, och det finns en dålig smak i munnen. Om maten tas vid en sådan tidpunkt, blir energin i kroppen avledas till processen för matsmältningen. Följaktligen är eliminering av giftiga ämnen avtog, och sjukdomen antingen intensifierar eller blir kronisk.

Influensa, förkylning, hosta, feber och andra liknande sjukdomar botas genom bara två till tre dags fasta. Där långvariga eller kroniska sjukdomar berörs, bör fasta planeras med viss försiktighet och framsynthet, eftersom längre perioder av fastan är nödvändig. I sådana fall måste man ta lätt okokt eller flytande diet i tre till fyra dagar före inledningen av den fasta perioden. Detta initierar processen för rening av blodet. Dessutom startade reserver av vitaminer och mineraler som erhållits från råa livsmedel som skall byggas upp i kroppen, kommer som i användbar senare under fasteperioden.

Det är viktigt att se att fastan avslutas på ett korrekt sätt: kanske viktigare än den snabba själv. Matsmältningsorganen har blivit avslappnad under fastan. Om bedömning inte utövas i kvalitet och kvantitet av livsmedel efter en snabb, det oundvikliga resultatet av att matsmältningssystemet är oförmögen att klara av den plötsliga ökningen av intaget av mat, och matsmältningen är ofullständigt, vilket leder till uppkomsten av de giftiga ämnena. Detta skulle vara den friska inbjudan till sjukdomar.

Efter en dags fasta, bör endast fruktjuice tas nästa morgon, följt av några frukter under dagen, och en chapatti med några kokta grönsaker på kvällen. Normal kost kan återupptas på den tredje dagen. Efter en snabb två dagar, bör endast fruktjuicer tas på den tredje dagen, följde på den fjärde dagen av frukt juice på morgonen, frukt under dagen, och chapattis med grönsaker på kvällen. Normal kost kan återupptas på den femte dagen. Om denna regel inte följs, kan det snabbt själv att bli fruktlös, och kan även orsaka skada.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.