användbara tips om kontroll av astma

Astma är ett hälsoproblem som gör det svårt för en individ att ha förmågan att andas. Det finns olika typer av astma och var och en är baserade på vad som kan stimulera tillståndet och hur allvarligt det är för någon. Detta problem kan kraftigt påverka någons liv eftersom det inte kan botas. Det är därför det är viktigt att de förstår hur man kan moderera det.

Om du inser vad som kan framkalla en astmaattack måste du göra allt i din förmåga att avstyra det. För många enskilda personer detta är allvarligt eftersom det kan finnas olika allergener som kan orsaka problemet och om de genomförs genom luften de är svåra att undvika. Se till att du håller ditt hem rent och fritt från damm, kvalster och djur ilska. För många enskilda personer kan detta göra en attack.

Det finns andra externa triggers – som oftast kommer att påverka alla som har astma oavsett vilken typ det är. Håll borta från cigarettrök, ångor från färg, parfym, cologne, kall luft, rök gas och föroreningar.

Människor som har detta problem kommer att ha en förkylning riktigt lätt. Du måste hålla sig borta från någon som är smittsam eller som har någon typ av övre luftvägarna sändningar. Det är möjligt för personer med allvarliga typer av astma för att ha den kalla förvandlas till lunginflammation.

Koffein kan hjälpa dig att hålla sig vaken, men i olika människor kan göra symtom och attacker. Försök att dricka ett litet mått varje dag av kaffe, läsk eller te. Det finns vissa former av koffein som består av teofyllin – som är kända för att hjälpa till att bekämpa symptomen. Dock kommer för mycket av det orsaka problem.

Personer med astma måste använda en topp flödesmätare – som kan hjälpa dem att veta hur väl de kan andas. Detta hjälper dem att förstå om de blir värre eller bättre. Också se till att ta din medicin genom en inhalator eller en nebulisator.