artros orsaker, symptom och effektiva naturläkemedel som du bör känna

Artros är den vanligaste formen av artrit. Det är en degenerativ tillstånd som uppstår som ett resultat av det faktum att brosket i lederna slits ner. Dess orsaker är inte kända så länge, men det finns starka belägg för att artros är förknippade med åldrandet. Med tiden brosken börjar att innehålla mer vatten än protein och de långsamt skada, lämnar ben avtäckt, inflammerad och smärtsam. Kvinnor över 55 år verkar vara mer benägna att utveckla denna sjukdom än män i samma ålder. Före 55, är fler män drabbas. De förband som främst påverkas av artros är de som bär höga vikter, liksom knäet och höften. Det påverkar också de händer, fötter och rygg.

Skillnaden mellan artros och andra former av artrit är att detta en endast påverkar lederna, lämnar andra kroppsorgan friska. Smärta och svullnad i lederna är de vanligaste symptomen. De förvärras oftast i tid och, under en enda dag, de är mer allvarlig i den andra delen av dagen. Varje patient uppfattar smärtan i hans eller hennes individuella sätt och drabbade reagerar olika på olika behandlingsmetoder. Naturläkemedel för artros är populära eftersom de erbjuder lindring från smärta och de minskar stelhet och svullnad utan att stöka hela kroppen med sina biverkningar.

Växtbaserade tillskott är mycket uppskattad av personer med artros eftersom de har anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper som kan konkurrera med de mest avancerade läkemedel på marknaden. Ingefära extrakt, som framställs av torkad ingefära, minskar smärta och inflammation i lederna, men den måste användas med försiktighet av personer som är på medicinering för blodförtunnande eftersom det kan störa den. ASU är en annan supplement som fungerar i händelse av artros. Den tillverkas av sojaolja och avokado och den inte har några biverkningar på lång sikt. Det förefaller att bromsa sjukdomens utveckling eftersom det håller brosk friska.

Studier har även gjorts på mattram extrakt. De har visat att den har en antiinflammatorisk verkan i jämförelse med placebo. Extraktet är tillverkad av torkade blad av Mattram. Kattens klo, en växt som växer i Amazonas skogar innehåller också medel som bekämpar inflammation. Summan av kardemumman är att naturläkemedel kosttillskott kan vara till stor hjälp för patienter med artros, men ett läkarutlåtande är nödvändigt för att förhindra potentiella interaktioner med traditionell medicinering.