flera typiska orsaker till bursit lidande

Bursit är ett smärtsamt tillstånd som orsakas av irritation i Bursa. Bursa fungerar som en buffert mellan ben, senor och muskler i närheten av lederna. De vanligaste områden som drabbats av bursit omfattar axlar, armbågar och höfter. I vissa fall kan bursit uppstå i områden kring knät, hälen och basen av stortån. Bursit inträffar oftare hos människor som är överviktiga, äldre och diabetiker. Bursit kan också utvecklas hos yngre och / eller friska människor utan en tydlig orsak.
Bursit identifieras av lokaliserad smärta eller svullnad, ömhet och smärta med förflyttning av det drabbade området. Bursit behandling innebär vanligtvis vila den drabbade leden och skydda det från ytterligare trauma. I de flesta fall, med rätt behandling och vård av bursit smärtan försvinner inom några veckor.
vad som orsakar bursit?
Många orsaker har citerat för bursit, men medför oftast från repetitiva rörelser eller långvarig och alltför stort tryck på en gemensam. Som en följd av överanvändning av leden, fyller bursa sac med onormal vätska, vilket orsakar press på de omgivande vävnaderna. Detta tryck leder till smärta, som ofta åtföljs av inflammation, svullnad och ömhet. Bursit kan också orsakas av en infektion, eller en redan befintligt skick. Endera av dessa kan förvärra vävnaderna inuti bursa och orsaka inflammation. Människor som vilar på sina armbågar för lång tid, eller de som böjer sina armbågar ofta och repetitivt, kan också se en utveckling av armbågen bursit (olecranon bursit).
Även i andra delar av kroppen, kan upprepad användning eller ofta tryck irritera en bursa och orsaka inflammation. När bursa är inflammerad, kan vanliga rörelser och aktiviteter blir oerhört smärtsamt. Traumatiska skador är en annan orsak till bursit. Efter någon form av trauma, till exempel en bilolycka eller falla, kan en person utveckla bursit. Bursit kan också vara resultatet av ett hårt slag mot ett visst område.
olika typer av bursit:
Tennisarmbåge – Armbåge bursit är också känd som tennisarmbåge. Vanligen ses bland tennisspelare och golfare, är Armbåge bursit orsakas av upprepad böjning av armbågen som så småningom kan leda till skador och inflammation.
Prästens knä – Denna typ av bursit orsakas av upprepad knä som kan orsaka skada och eventuell svullnad av bursae i knäet området.
Shoulder – Shoulder bursit är vanligen orsakade av upprepad overhead höja eller nå uppåt.
Ankle – särskilt vanligt bland skridskoåkare och idrottare, är fotled bursit orsakas av extrema promenader, ofta i fel sko för den angivna aktiviteten.
Skinkor – bursae i skinkan området kan få inflammerad efter att ha suttit på en hård yta under lång tid, till exempel på cykelsadeln.