hur man använder aromterapi hemma

Aromaterapi är en alternativ behandling som använder helande essenser av växter, buskar och träd för att återställa kropp och själ till ett hälsosamt och balanserat tillstånd. Regelbunden användning av aromterapi är en skonsam och effektiv sätt att upprätthålla god hälsa. Du kan hjälpa din kropp att fungera mer effektivt och lindra effekterna av stress och spänningar, genom att använda aromaterapi i ett antal olika sätt.

Ett. Massage – Detta är den mest avkopplande och terapeutiska sätt att använda aromterapi hemma. Eteriska oljor blandas och därefter arbetat i kroppen med hjälp av massage tekniker som stimulerar hela systemet samtidigt förbättra cirkulationen och avkopplande nervsystemet.

2. Bad – En aromterapi bad är också ett trevligt sätt att avrunda en tröttsam, stressig dag. När eteriska oljor läggs till vatten de stimulerar huden och har en muskelavslappnande effekt. Aromaterapi bad är mycket fördelaktigt i nervös spänning, huvudvärk, trötthet, förkylning och influensa, menstruationssmärtor, muskelvärk och smärta.

Tre. Ångande och inandning – Kokning med eteriska oljor kan användas för att djupt rengöra och fukta ansiktet, hjälper till att bibehålla en hälsosam, smidig hud. Oljorna kan även inhaleras från en näsduk eller vävnad, mycket användbart för att bära runt för att lindra en förkylning eller huvudvärk. Du kan också prova några droppar på kudden för att tillåta dig en ordentlig natts sömn.

4. Kompresser – Aromaterapi kompresser kan vara till hjälp vid behandling av blåmärken, irriterade hudåkommor, muskelvärk och smärta. Vanligtvis skulle du suga komprimera i ca 300 ml vatten som 10 droppar eterisk olja har lagts till. Ibland snyggt olja på en liten kompress kan vara mycket effektiva, särskilt för bölder och blåmärken.

Fem. Omge dig med doft – Viktiga oljebrännare kan du parfym ett rum och förbättra ditt välbefinnande på samma gång. Beroende på vilken olja du väljer kan du skapa en varm och avkopplande atmosfär eller en uppfriskande, kryddig, upplyftande en.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.