hur ord påverkar ditt liv – rollen av hypnoterapi

Du måste vara undrar vilken typ av ämne det måste vara. Hur kunde ord påverkar förmodligen ditt liv och leva, eller hur? Fel! Du skulle bli förvånad om du vet exakt vilken typ av påverkan de ord du väljer att tala kan ha på ditt liv som en helhet. Läs vidare för att veta mer …..

Ordet, “försöka”

Låt oss ta ordet, “försöka”, till exempel. Har du någonsin känt någon som faktiskt gör något när de säger att de skulle försöka? Denna “försöker göra något” i sig är ett mindre bedrägeri på ett sätt!

Någon som säger att de skulle försöka att släppa in på ert parti aldrig göra. Likaså en som lovar att försöka ringa upp dig i tid mestadels aldrig kommer! Någon som har lovat att försöka gå ner i vikt eller sparka några beroendeframkallande vana bara ljuger för sig själv. Han kommer förmodligen aldrig att få göra det. Därför gör du antingen något eller du inte – det kan aldrig vara något liknande “försöker” att göra!

Så hur får vi bort denna djävul som “försöker” sitt bästa för att förstöra våra liv? Hur stoppar vi fuskar oss själva och komma igång med våra liv för att uppleva den framgång vi så förtjänar?

Det allra första steget vi kan ta för att eliminera problemet alltid är att bli medveten om hur ofta vi använder den. Mycket ofta har vi inte ens inser hur vi går om att förbereda för att lura oss själva! När vi erkänner felet, kommer vi automatiskt att gå vidare för att ta itu med det på ett effektivt sätt.

Ordet “bör”

Den andra lilla onda djävulen är ordet “bör”. Vi ganska ofta tänker på vad vi “bör” göra, men återigen, aldrig riktigt få göra det. Till exempel kan vi konstatera att vi “bör” börja studera för tentor snart. Men istället för att faktiskt börja studierna direkt, vi brukar detta “bör” som en metod för att undvika att börja våra studier i tid.

Så hur får du ut av det här? Precis som i det förra fallet, måste du först att erkänna existensen av problemet. Du skulle göra mycket för att byta ut ordet “bör” med något mycket mer proaktivt, som “måste”. Det i sig kommer att skapa en känsla av brådska i ditt sinne, att göra just den uppgiften.

Ordet, “kan inte”

Ordet, “kan inte” är ännu en av dem i din dagliga vokabulär som har potential att ge dig en enorm mängd problem! Detta ord, “kan inte”, omedelbart ger ditt undermedvetna känslan av misslyckande. Denna gång, faktiskt översätter till handling och slutar upp att gå emot dig.

Om du befinner dig med hjälp av ordet, “kan inte”, alltför ofta, oroa dig inte. Varje problem har en lösning, så gör detta. Kanske du kan börja använda uttalandet, “kommer inte”, istället. Det är definitivt inte så negativ, så att du skulle ge ditt undermedvetna intryck av att du inte gör något eftersom du bara inte vill göra det, inte för att du inte kan göra det.

Den andra fördelen med att använda “inte” är att du alltid enkelt kan skifta till “will” när du känner att du är i skick att hantera frågan.

slutsats

Ovanstående analys visar oss hur viktiga orden är i våra liv och hur lämplig användning av samma kan förändra våra liv till det bättre. hypnoterapi kan spela en viktig roll i gjutning dina tankemönster, vilket gör en lyckligare och mer framgångsrik person av dig!