lowdownen på lakrits

De flesta av oss vet lakrits som en välsmakande behandla. Men sann lakrits, officiellt känd som Glycyrrhiza glabra, är faktiskt en europeisk anläggning som tillhör pulsen familjen heter Leguminosae. När dunkade eller pressad, tillverkar roten av lakrits växten det söta ämne det är känt för. Sedan urminnes tider har lakritsrot varit vördad för sina medicinska ändamål. Roten har använts som laxermedel och pålitliga som ett botemedel mot hosta. Naturligtvis är lakrits också bryggs för godis och för smaksättning tobak och andra substanser.

lakrits växt

Lakrits är en perenn växt med blå ärt-formade blommor. Det är främst odlas i Mellanöstern, även om en underart av den, den vilda lakrits Glycyrrhiza lepidota, är infödd till Nordamerika. För närvarande finns det 14 kända sorter av lakrits anläggningen. De flesta typer av lakrits finns i flera asiatiska regioner, i sydöstra Europa, och Persien.

Det lakrits anläggningen har länge graciösa stammar och lätt sprids, parbladiga blad. På avstånd, visar de en nästan fjäderlätt utseende på grund av sina små broschyrer som liknar dem i False Acacia. På natten, bladen hänger ned på varje sida av HUVUDNERV. Blommorna är små, växer från axils av bladen. Lakrits blommor är lila till färgen och ibland ljusblå, lila, eller gulvita. På toppen av mognad, är små baljor bildas som något liknar en delvis vuxit peapod.

hälsofördelar

Det lakrits anläggningen har en lång historia inom örtmedicin och folk healing. Legenden av dess användningsområden är lång och varierande. I det gamla Kina var lakrits tänkt som en av de viktigaste örterna i traditionell medicin. Den används främst som ett lenande medel för sina lugnande och beläggning effekter i mag-och urinvägarna. Dessutom använde kinesiska folk healers det att bota en hel rad villkor, bland annat diabetes och tuberkulos.

I modern tid har lakrits anläggningen har främst använts i samband med behandling mot hosta, halsont och, naturligtvis, som smaksättning. Ordet “lakrits” är faktiskt härstammar från det grekiska ordet för “söt rot.”

Mer up-to-date studier har visat att lakrits innehåller föreningar, som kallas glycyrrhizin och flavonoider. Glyccyrrhizin, enligt vissa studier, har anti-inflammatoriska egenskaper och kan ha hämmande åtgärder som hindrar nedbrytningen av kortisol, producerade en viktig substans i kroppen.

Forskare tror att lakrits kan ha viktiga anti-virala egenskaper, även om detta är ännu inte bevisats på människor. Flavonoider finns i lakrits kan fungera som kraftfulla antioxidanter, skyddar levern och andra vitala organ. Tarmkanalen celler kan också dra nytta av chalkoner, som också är delar av lakrits närbesläktade med flavonoider. Preliminära studier med lakrits som en behandling har föreslagit att flavonoider kan förstöra bakterier som kallas Helicobacter pylori, som ansvarar för magsår och andra vanliga inflammationer magen.

Liquiritin, ett extrakt tillverkat av lakrits, har använts som en behandling för melasma, en pigmentering sjukdom i huden. Enligt en studie utförd av medicinska forskare, är 70 procent förbättring observerats på melasma patienter efter en två gånger dagligen lokal applicering av liquiritin grädde för en tid av fyra veckor.

köpa lakrits

När du köper lakrits för hälsofördelar, kom ihåg att det finns två typer som finns på marknaden. “Standard” lakrits glycyrrhizin och används för att behandla luftvägsinfektioner, herpes och kroniskt trötthetssyndrom. Den andra typen, som kallas “de-glycyrrhizinated” lakrits, används för att lindra magsår och andra tillstånd i mag-tarmkanalen.

Lakrits kan köpas i tabletter eller i kapselform. Om du behöver behandla kräfta sår, kan du också hitta de-glycyrrhizinated lakrits i pulverform.