Lycium barbarum

Gojibär, det gemensamma namnet för Lycium barbarum, odlas över hela världen och är eftertraktade för sina medicinska och hälsofarliga egenskaper. Anläggningen producerar röda färgade bär som är avlånga i formen och mycket anbud. På grund av denna egenskap, måste bär måste hanteras mycket varsamt medan plockning och skakas från vinstocken att förhindra den från att förstöra. Den plockade frukten bevaras genom en process av långsam torkning i skuggan.

Om anläggningen

Lycium barbarum växt växer till en höjd av 2,5 till 4 m, och blommor i månaderna juni till augusti. Den kan växa i sand-och lerjord som är näringsmässigt fattiga, och kan växa i halvskugga eller ingen skugga alls.

historia

Gojibär har en historia av flera århundraden av användning i Kina, där det är högt uppskattad för sina medicinska, healing, och hälsoegenskaper förbättring. Bland annat har gojibär har krediterats med anti-åldrande egenskaper och öka livslängden. Som för att bekräfta detta, människor som bor i vissa delar av Kina, där anläggningen flitigt odlats och använts, åtnjuter en mycket hög medellivslängd och god allmän hälsa.

medicinsk användning

Barken av Lycium barbarum träd har varit en favorit medicin med traditionell kinesisk system för medicin. Det påstås att Lycium barbarum skäller innehåller flera värdefulla och viktiga egenskaper och är användbara i olika behandlingar och hälsa förbättringsprogram. Dessa inkluderar förbättring av immunsystemet, förbättring av synen, skydd av levern, förbättrad blodcirkulation och ökad spermaproduktion. Det har använts i traditionella medicinska system som ett lugnande medel och smärtstillande medel, och för att behandla inflammation, hudirritation, anemi, hosta och näsblod. Det finns också studier som tyder på att det kan vara användbart vid behandling av cancer, även om fler kliniska studier skulle behövas för att fastställa detta påstående. Lycium barbarum skäller kan ätas råa eller tas som en juice eller te. Wolfberry kan tas på daglig basis för allmän hälsa.

kulinariska användning

Gojibär smakar som russin med en liten suggection av tomater. De kan ätas råa eller kan kokas. Kineserna gör soppor ur detta bär och även brygga det i ett vin. Bladen är också konsumeras som en grönsak.

näringsvärde

Wolfberries betraktas som en av de rikaste naturliga källor för näringsämnen. De innehåller beta-Carotone, vitamin C, vitamin B1 och B2, förutom ett antal andra vitaamins, mineraler, anitoxidants och aminosyror.

Gojibär innehåller de flesta av de carrbohydrates, protein, fett och kostfibrer som behövs av kroppen. Hundra gram av det bearbetade bär innehåller 370 kalorier.

Icke medicinskt bruk

Lycium barbarum skulle också kunna användas som en säkring och som en stabilisator för sandiga banker eftersom det har en bra rotsystem och växer på sandjord.

faror

Det finns inga kända allvarliga risker som är förknippade med Lycium barbarum. Dock hör det till en familj som är känd för att ofta innehålla toxiner, och därför är det bättre att vara försiktig i sin konsumtion. Användningen av dess blad är ganska utbredd och väl dokumenterade, och det kan inte innebära stor risk. Den omogna frukten kan vara giftiga. Dock verkar den mogna frukten som ska passa för konsumtion. Även om det finns inga kända fall av allergi mot gojibär, är det bättre att du rådfråga din läkare om du är benägen att allergi eller har skäl att misstänka att du kan vara allergisk.