metod för nedsänkning bad kall, varm, neutral immersion bath

Immersion bad gör kroppen frisk och sker i badkar som är ansluten med varmt och kallt vatten anslutningar. Detta bad är tagen varm, kall, neutral och utexaminerades vid olika temperatur. Det kallas också badrum. Nedan kommer du att lära dig metoder för kallt nedsänkning bad, varma nedsänkning bad och neutral immersion bath.

kall nedsänkning bad

Kall nedsänkning bad ges cirka 20 minuter vid en temperatur på 10 º C och 23,8 º C. Före detta bad, är patientens kropp tillämpas inklusive huvudet. Kall pack med fuktig trasa eller handduk appliceras. Vid tidpunkten för badet hans kropp gnids mycket väl. Efter detta bad han måste torkas snabbt och insvept i filt.

Kall nedsänkning bad inte ges till mycket unga och gamla personer. Det är inte att ske i enterit, gastrit, inflammation i livmodern och även äggstockarna.

het nedsänkning bad

Het nedsänkning badet ges vid en temperatur av 37 ° C och gradvis ökas till 40 ° C genom tillsats av varmt vatten. Innan detta bad patienten måste dricka kallt vatten och gör hans kropp kallt speciellt huvud, nacke och axlar med kallt vatten. En kall kompress görs under hela behandlingen.

Hot immersion bath är användbar i vattusot-ansamling av vätska i kroppen. Det lindrar i barn, bronkit och lunginflammation och även överbelastning av lungorna. Badet stoppas när huden blir röd. Vid kronisk bronkit varmt bad tas för ca 5-10 minuter längs med friktion och gnugga efter badet. Om så är nödvändigt olja ansökan till patientens hud. Det är fördelaktigt vid kronisk reumatism, gallsten urinblåsan och urinsten.

Hot immersion bath ges inte vid sjukdomar i hjärnan och ryggmärgen, kardiell hypertrofi och svaghet i hjärtat.

neutral nedsänkning bad

Neutral nedsänkning badet ges vid en temperatur av 26 ° C till 28 ° C, den normala kroppstemperaturen under ca en timme. Den aktiverar huden och njursjukdomar eftersom den fungerar som ett lugnande medel. Det är användbart vid sjukdomar i hjärna, ryggmärg, meningit, artrit och reumatism.

Neutral nedsänkning bad är användbar i vattusot av hjärt-, njur-och allmän, alkoholism, kronisk multipel neurit, kronisk, diarré, bukhinneinflammation och kroniska sjukdomar i buken. Det är inte att göras på hudsjukdomar som eksem och hjärtsjukdomar.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.

Copyright © Nick Mutt, All Rights Reserved. Om du vill använda denna artikel på din hemsida eller i din ezine, göra alla webbadresser (länkar) aktiva.