övervinna ångest med binaural beats

Kronisk Lyme drabbade plågas ofta av en mängd hemska förnimmelser såsom darrande ångest, “intern tremor” eller “skaka”, och känslan av att vara utom kontroll. För att stävja dessa symptom, vänder man ofta ångestdämpande eller antidepressiva mediciner, på toppen av de mediciner som de redan tar att kämpa Lyme. Ofta toxiska effekter och samspelet mellan dessa mediciner bära ner sin kropp ännu mer, så att deras immunförsvar är undermineras ytterligare, och nervsystemet i ett större kaos.

Men det finns bättre och naturliga sätt att lindra dessa Lyme orsakade symptom! En som använder binaural beats ljudterapi, för att balansera kropp och själ, som har plågats mycket av sjukdomen.

vad är binaural beats?
När två toner av olika frekvenser spelas i varje öra, försöker hjärnan att hitta en balans. Till exempel, om frekvensen av ljud i vänster öra är 380Hz, och hur ofta du hör i ditt högra öra är 390Hz, kommer din hjärna bearbeta en binaural beat på ca 10 Hz. Dessa beats är faktiskt inte hört, eftersom de är långt under den naturliga utbredningsområde hörsel, men din hjärna kommer att upptäcka detta lågfrekventa “hum” som binaural beat.

Det har upptäckts att dessa binaural beats kan användas för att framkalla reaktioner i hjärnan, och hjärnan sägs vara “infångad”. Det betyder att det börjar vibrera på samma frekvens som binaural beat, och hjärnan våg mönster är tillfälligt förändras. De positiva effekterna inkluderar följande:

* Minska ångest och stress och lugna dina tankar
* Förbättra sömnkvalitet
* Främja läkning
* Öka sådana saker som intelligens, intuition och reativity
* Ha en mer effektiv meditation, och mycket mer!

hjärnan våg stater
Forskare har upptäckt att våra hjärnor fungerar i fem nivåer av frekvens: gamma, beta, alfa, theta och delta. Varje nivå av frekvens mäts i cykler per sekund, eller Hertz (Hz). Efter är halterna av frekvens:

Gamma (40 Hz eller högre) – associerad med ett tillstånd av ren medkänsla. Forskare har också upptäckt att Gamma snilleblixt intervallet är associerad med en ökad känsla av perception, humör och informationsbehandling.

Beta (13 till 40 Hz) – associerad med vår aktiva och vaket tillstånd. Beta hjälper logiskt tänkande, analys och aktiv uppmärksamhet. Stress kan kasta frekvensen till den högre änden av beta vågor.

Alpha (från 8 till 13 Hz) – inträffar under dagdrömma, och kreativ visualisering. Detta är ofta förknippat med en avslappnad djupt
tillstånd, och med en lätt trans eller meditation.

Theta (4 till 8 Hz) – associerad med intuition, och ger oss möjlighet att komma åt vårt undermedvetna. Den aktiveras under drömma och djupa tillstånd meditation.

Delta (0,5 till 4 Hz) – Produceras drömlös djup sömn.

På grund av den intensiva stress som borrelia utsätter sin kropp, sina hjärnvågor

ofta når hög beta, vilket är förenat med ångest och extrema förhöjd känslighet. Men när man lyssnar på binaural ljudfiler, bör de upplever en känsla av lugn och enkelhet. Den inre oron att kroppen har lindras, och sinnet är lugnade.

Med konsekvent användning av binaural ljud, kan dess ackumulerande effekter förbättra sin livskvalitet och bryta den onda cirkeln av långvarig medicinering bruk och beroende.

Om du lider av Lyme eller någon form av kronisk sjukdom, inbjuder jag dig att upptäcka den underbara helande förmåga binaural ljud terapi. Du kommer bli förvånad över vad den kan läka och göra.