vattenanvändning i gikt behandling – det löser sig urinsyra

Bara om alla som lider av gikt vet att de bör dricka mycket vatten varje dag. Jag kommer på att varför i ett ögonblick, men först, för alla gikt lidande som inte känner till grunderna, här är de.

En naturlig gikt rättsmedel, som med alla gikt behandlingar, kräver en minskning av urinsyra nivåer. Den normala kliniska målet är ett serum (blod) på 6 mg / dL för män, något mindre för kvinnor. Minska urinsyra till dessa nivåer ofta löser MSU kristaller som huvudsakligen bildas från urinsyra. (Den immunsystemets reaktion på dessa kristaller är den omedelbara orsaken till smärta och inflammation). Läkemedel såsom Allopurinol (generiskt namn) är xantinoxidashämmare – Allopurinol inhiberar enzymet som behövs för en stor del av processen att omvandla puriner till urinsyra i levern, och så mindre urinsyra produceras. Läkemedel såsom Probenecid (generiskt namn) och sulfinpyrazon (generiskt namn) bidra till dess utsöndring.

Därför är” trick” i härdning gikt att avlägsna urinsyra. Men det finns andra naturliga sätt att hjälpa avlägsnandet av urinsyra, och bara om de mest populära, att döma av vyer av online-enkäter jag har sett, är att dricka vatten. Hur fungerar vatten? Helt enkelt därför att en hydrerad kropp kommer att späda ut urinsyra och utspädd urinsyra är mer sannolikt att utsöndras. Detta är den första anledningen vattenanvändning i gikt behandling är så viktigt.

Kommer något vatten att göra? Ja, men vissa typer är bättre än andra. Hårt vatten är bättre än mjukt vatten eftersom den innehåller mer mineraler. Så också gör mineralvatten. Mineraler bidra till att upprätthålla kroppens pH på 7,0 eller högre. Vad är pH? Detta är ett mått på syra / basbalans i kroppen. Ett pH av 7,0 eller högre innebär en mer basisk kropp, under 7,0 och dess surare.

Vatten själv har ett pH på 7,0 så det hjälper till att höja kroppens pH till 7,0, eller mer när den används tillsammans med andra alkaliserande medel. Ibland kommer du att se vatten på flaska etiketter staten denna 7.0 värde, bara om den enda produkten i snabbköpet som anger dess pH-värde. Foods har ett pH-värde, vilket innebär att vissa livsmedel gör kroppen mer basisk och lite surare.

Varför är ett högre pH önskvärd för gikt drabbade? Eftersom vid högre pH (dvs kroppen är mer basisk) mer urinsyra är sannolikt att utsöndras också. Detta är den andra anledningen till gikt drabbade behöver dricka mycket vatten.

Det finns andra sätt att höja pH (en kost som innehåller massor av alkalisk effekt livsmedel och mindre sura livsmedel effekt, alkaliskt vatten, bakpulver (bikarbonat), men vatten är bara om det billigaste.

Hur mycket vatten om dagen? Den citerade beloppet varierar från 8 till 12 i 8 fl.ozs glas om dagen. Men kanske den verkliga beloppet för du är den mängd vatten du behöver för att höja kroppens pH över 7,0. Hur kan du veta din pH-nivå? pH-teststickor kan köpas online och levereras per post. Typ” pH testremsor “eller” pH-test stix “i en sökruta. Kontrollera att du exakt följer tillverkarens instruktioner i den medföljande broschyren.

Hur kan du vara säker på att du har träffat din dagliga vatten mål? Räkna dina poäng för vatten drickas varje dag är tråkigt och benägna att minnesluckor. Så använd detta tips. Varje kväll, eller tidigt på morgonen, fylla en kanna med 8 x 8 fl.ozs av vatten (64 fl.ozs). Alternativt, det belopp du har beslutat om, såsom två kannor vardera 4 x 8 fl.ozs av vatten och 4 x 8 fl.ozs juice, eller en kanna av 10 x 8 fl.ozs av vatten och så vidare. Använd denna källa för att göra dina andra vattenbaserade drycker som räknas som vattenintag.

Placera kannan i kylskåp. Använd endast denna kanna för dricksvatten och andra relevanta drycker. Om du reser, eller dricka vatten på en arbetsplats, ta ditt vatten i en annan behållare enbart från denna kanna. Vid påfyllning av kannan på kvällen (eller tidigt på morgonen) se till att kannan är tom. Detta innebär att du drack ditt dagliga behov gikt kost utan att behöva räkna varje glas.

Varning! Precis som en mycket sur kropp kan drabbas av acidos, kan en alltför alkalisk kropp lider alkalos. Detta orsakar muskelkramper och spasmer bland andra problem. Så inte mer än göra det. Som alltid när det handlar om gikt, arbeta med din läkare eller annan sjukvårdspersonal.

NB. Innehållet i den här artikeln innehåller medicinsk information inte medicinska råd. Vänligen alltid diskutera lösningar med din läkare eller annan sjukvårdspersonal innan de genomför någon behandling.