vill du lära dig en färdighet som kommer att få lite lugn och ro i ditt liv

Och inte bara för ditt liv, men till dem omkring dig? Så att dina barn är lugnare, är din partner mindre stressade, sover du bättre och är generellt mer avslappnad?

Tja, så du kanske överväga att lära den gamla konsten att massage. Numera är det vanligt för bästa flyg idrottare att få regelbunden massage för att behandla skador och ansiktsuttryck massage och indiska massage huvud erbjuds i många skönhetssalonger, men det är också en terapi som kan läras och praktiseras i hemmet, till förmån för familjen.

Hur fungerar det?

Processen att applicera tryck på musklerna mot djupare muskler och ben, och gnugga av dessa muskler i samma riktning som flödet av blod tillbaka till hjärtat hjälper kroppens lymfatiska systemet.

Massage förbättrar cirkulationen av blodet, och hjälper till att spola kroppen av mjölksyra, urinsyra och andra metaboliska avfall. Det förbättrar också cirkulationen och sträcker ledband och senor, hålla dem mjuka. En annan effekt av massage är att huden och nervsystemet stimuleras, som samtidigt slappnar nerverna, vilket minskar känslomässig och fysisk stress.

Innebär massage alltid avlägsnande av kläder?

Självklart för en helkroppsmassage, kommer kläderna måste tas bort, men de delar av kroppen inte det arbetas på bör täckas med en handduk. Men det finns många typer av massage som innebär att mottagaren av massage kan vara fullt påklädd. På plats massage är mycket populär, och vissa företag levererar det som en förmån för de anställda. Klienten är fortfarande fullt påklädd och sitter på en speciell massagestol, medan deras axlar är nacke, övre rygg, huvud och armar masseras.

Indisk huvudmassage är en annan form av massage som inte kräver kläder som ska tas bort. I många asiatiska länder Indisk huvudmassage har givits som en självklarhet av mödrar till deras barn i tusentals år. I sin tur är skicklighet i arv i familjen linjen, med dessa mammor lära sina barn hur man utför massagen. Indisk huvudmassage är också en föreskriven behandling för nyligen levererade mödrar, som får massage som behandling för dem och deras nyfödda i 40 dagar efter förlossningen.

Så vem kan dra?

Nästan alla kan dra nytta av att massage. Från tonåren fotboll och rugby spelare med skador som uppkommit på planen, till äldre släktingar som lider av värk och smärtor av ålderdom, till gravida kvinnor som klarar av med den extra belastning på deras kroppar och nyfödda barn med kolik.

I själva verket finns även klasser som nu erbjuds till nya föräldrar, lära dem hur man massera sina barn. Barnmorskor och annan vårdpersonal har länge känt till vikten av beröring i att bygga en relation mellan nyblivna mammor och deras barn, och det är ett mycket viktigt verktyg i en tid då livet kan vara ganska stressande för mödrar som lär sig att hantera med kolik eller barnsjukdomar spädbarn.

Användningen av massagen uppmuntras också i vårdhem för äldre, där vissa änkor invånare sällan får bekvämligheten av mänsklig beröring.

När bör massage inte ges?

Massage bör inte användas på personer som lider av något av följande:

Djup ventrombos
Skadade blodkärl
En blödarsjukdom
Försvagade ben från osteoporos, en ny fraktur, eller cancer
feber

Någon av följande i ett område som skulle masseras:

En öppen eller läkande sår
en tumör
skadade nerver
En infektion eller akut inflammation
Inflammation från strålbehandling

reglering

Någon är gratis att lära sig massage och behandla sin familj eller vänner. Men om du funderar på massage som ett sätt att försörja sig, då du kommer att behöva vara fullt utbildad och försäkrad och du kommer att behöva rådfråga tillsynsorgan för massage i ditt land. Du kommer att informeras om de ämnen du behöver för att studera, som anatomi och fysiologi, och antalet timmar av handledd praktik, och de tentor du måste passera för att få en professionell status. Utan de relevanta kvalifikationer du inte kommer att kunna erhålla lämplig försäkring.

Ytterligare information om massage, i form av en gratis nedladdning, är tillgänglig från http://www.learnmassageathome.co.uk